İşte Gulam Azam'ın Son Vasiyeti

İşte Gulam Azam'ın Son Vasiyeti

Oğlu Abdullahil Amaan Azmi, babasının vefat etmeden iki saat önceki son isteğini açıkladı.

Geçtiğimiz gün vefat eden Bangladeş Cemaat-i İslami eski Başkanı Gulam Azam’ın son vasiyeti, cenaze namazını kıldırmasını istediği isim oldu.

O da cezaevinde ÖBÜRÜ DE cezaevinde...

Oğul Azmi, “Babam vefatından iki saat kadar önce cenaze namazını Cemaat-i İslami Genel Başkanı Mevlana Matur Rahman Nizami’nin kıldırmasını istedi. Ancak onun hapiste olduğunu söyledik. O zaman Cemaat-i İslami Genel Başkan Yardımcısı Mevlana Delwar Hossein Seydi’nin kıldırmasını istedi. Ancak onun da hapiste olduğunu söyledik” dedi. Babasının bu vasiyetini yerine getirebilmek üzere Bangladeş hükümetiyle irtibata geçtiklerini belirten Abdullahil Amaan Azmi, Mevlana Matur Rahman Nizami’nin bir gün boyunca serbest bırakılması için emniyet birimine başvurduklarını ifade etti.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, geçtiğimiz gün vefat eden Bangladeş Cemaat-i İslami eski Başkanı Gulam Azam’ın son vasiyeti, cenaze namazını kıldırmasını istediği isim oldu. Gulam Azam’ın oğlu Abdullahil Amaan Azmi, babasının vefat etmeden iki saat önceki son vasiyetini Milli Gazete ile paylaştı.

Oğul Azmi, “Babam vefatından iki saat kadar önce cenaze namazını Cemaat-i İslami Genel Başkanı Mevlana Matur Rahman Nizami’nin kıldırmasını istedi. Ancak onun hapiste olduğunu söyledik. O zaman Cemaat-i İslami Genel Başkan Yardımcısı Mevlana Delwar Hossein Seydi’nin kıldırmasını istedi. Ancak onun da hapiste olduğunu söyledik” dedi.

Babasının bu vasiyetini yerine getirebilmek üzere Bangladeş hükümetiyle irtibata geçtiklerini belirten Abdullahil Amaan Azmi, Mevlana Matur Rahman Nizami’nin bir gün boyunca serbest bırakılması için emniyet birimine başvurduklarını ifade etti. Bangladeş hükümetinin bu başvuruya olumlu bakma ihtimalinin ise yüzde 50 olduğu belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.