Gülen birleşmeye karşı mı çıktı?

Gülen birleşmeye karşı mı çıktı?

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ak Parti'yle olan görüşmelerine ilişkin sessizliğini bozdu.

Gülen Cemaati HAS Parti'nin fesh edilmesini istemiyor mu?

AK Parti-HAS Parti birleşmesinin gündeme gelmesinin ardından sık sık bu soruyla karşılaşan Numan Kurtulmuş, sonunda sessizliğini bozdu.

Kurtulmuş, CNN Türk ekranlarında Hande Fırat ve Enver Aysever'in sorularını canlı yayında yanıtladı.

GÜLEN CEMAATİ HAS PARTİ'NİN FESH EDİLMESİNİ İSTEMİYOR MU?

'Gülen Cemaati Has Parti'nin fesh edilmesini istemiyor mu? Fethullah Gülen'in bu yönde bir telkini var mı?' sorusu yöneltilen Numan Kurtulmuş, 'Has Parti iradesi kendisinden olan, nitelikli arkadaşlarımızla kurulmuş olan bir parti. Oyumuz, medya gücümüz, paramız, holdinglerimizi olmayabilir ama Has Parti'nin gücü sözü ve iktidarıdır. Hiçkimsenin Has Parti'ye telkinde bulunmak aklının ucundan geçemez. Hiçkimse de Has Parti'ye böyle bir telkinde bulunamaz...' cevabını verdi.

EN ZOR SINAVIM!

AK Parti ile görüşmelerin devam ettiği süreçte sessiz kalmayı tercih eden Numan Kurtulmuş, 'Konuşmak en kolay şey, konuşmamak daha zor!' dedi. Sessiz kalmasının aslında durumu, süreci ve tepkileri gözlemleyip doğru kararı almasında en büyük etken olduğunu sözlerin ekleyen Numan Kurtulmuş, 'Bu süreçte sessiz kalmak ve gözlemlemek en doğru olanıdır' dedi.

TUTUKLU GAZETECİLER

Numan Kurtulmuş, Aysever'in tutuklu gazetecilerin durumu hakkında görüşlerini sorması üzerine, tutuklu gazetecilerinin bir kısmının kurunun yanında yanıyor olabileceğini ama kimin masum kimin gerçekten şuç örgütü ile ilişki içinde olduğunun anlaşılması ve haksızlığın sona ermesi için davanın bir an önce sonuçlanması gerektiğini söyledi.

PAZARLIK YAPMADIK

Kurtulmuş, "AK Parti ile bütünleşme kararı alan Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından genel başkanlık koltuğuna oturur mu? sorusuna ise "Başbakan ile görüşmemizde hiçbir pazarlığın içinde olmadık. Bunlar AK Parti içinde fitne çıkarma çabaları" cevabını verdi

 

 



Kaynak : http://www.internethaber.com/has-parti-genel-baskani-numan-kurtulmus-basbakan-recep-tayyip-erdogan-ak-birlesm-459578h.htm#ixzz266rCXl00 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.