Kimse Yok mu Derneği Gazze’de yok!

Kimse Yok mu Derneği Gazze’de yok!

Gülen Cemaatinin dünyanın neresinde haksızlık ve mazlumlar varsa yardım götürme düsturuyla faaliyet yürüttüğü iddia edilen derneği “Kimse Yok mu?” nun Gazze ile ilgili hiçbir yardım kampanyası olmadığı ortaya çıktı

17 Aralık operasyonlarıyla Hükümet ve ulusal bütünlüğünü tehdit ettiği iddialarıyla gündeme gelen Fethullah Gülen Cemaatinin yardım kuruluşu Kimse Yok mu Derneği’nin dünya üzerinde mazlum ayrımı yaptığı ortaya çıktı. Kimse Yok mu Derneği son günlerde İsrail’in ağır bombardıman ve soykırım girişimleriyle saldırdığı Filistin’i dikkate dahi almadı.

GAZZE’YE YARDIM YOK!

Cemaatin yardım kuruluşu Kimse Yok mu Derneği’nin web sitesini ve aktif yardım kampanyalarını inceleyen HürHaber.com haber ekibi söz konusu derneğin Gazze’ye yardım götürmediğini ortaya çıkardı. Gazze’de 7’den 70’e katledilen Müslümaları, yetim kalan çocukları dikkate almayan Kimse Yok mu derneğinin sitesinde son olarak Soma ve cemaat yapılanmasının etkin olduğu Bosna kampanyalarına yardım toplandığı görüldü.



GÜLEN’İN MALUM İSRAİL HASSASİYETİ

Kimse Yok mu Derneği Fethullah Gülen’e olan bağlılığıyla bilinirken, Gülen’in Mavi Marmara’da katledilen vatandaşlarımız için taziyede bulunmaması ve ‘otoriteden izin alınmalıydı’ çıkışı, Gazze’de 2008’de yapılan katliama sessiz kalışı hafızalarda. www.hurhaber.com Ayrıca Pensilvanya’da yaşayan cemaat önderi Gülen son olarak 9 gündür tonlarca bombanın kullanıldığı soykırım girişimleriyle ilgili de tek bir kelime etmemesi nedeniyle eleştiriliyor.



"GAZZE İSRAİL’DE BİR ŞEHİR" DEMİŞLERDİ

Kimse Yokmu derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara 2010 yılında Gazze için “İsrail’le hiçbir diplomatik sıkıntı yaşamadık. Her şey İsrail’in onayıyla oluyor. Çünkü uluslararası hukukta ve görünürlükte Gazze, İsrail devletinin içinde bir şehir. Türkiye’deki Edirne, Erzurum’dan farkı yok. İsrail izin vermediği zaman kapı kapalı” demiş ve büyük tepki toplamıştı.



RİHANNA BİLE ELEŞTİRDİ

Türkiye’deki provokasyonlarla ilgili anında taziye mesajı yayınlayan Gülen’in Gazze’deki saldırılara karşı sessizliği sürerken dünyadan duyarlılık mesajları geliyor. Futbol camiasında Ronaldo, Mesut Özil gibi yıldızların yüklü para yardımlarının yanı sıra dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna da Filistin’e karşı yapılan saldırılara twitter hesabından tepki göstermiş ve Özgür Filistin çağrısında bulunmuştu.



GEÇMİŞTEKİ YARDIMLARINDA YOLSUZLUK VAR MI?

Öte yandan seçim sürecinde Cemaate Paralel yapı adıyla seslenen Başbakan Erdoğan KimseYok mu’yu kastederek şu açıklamaları yapmıştı : “Bu darbe girişimini onların burunlarından fitil fitil getireceğiz. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Bu parelel yapının yolsuzluklarını özellikle ortaya çıkaracağız. Kurban derilerinde nasıl yolsuzluk yaptıklarını, himmet adı altında makbuzsuz topladıkları paraları nasıl kullandıklarını, şantajlalarını, tehditlerini bütün illegal işlerini tek tek ortalığa dökecek ve bunun da hesabını soracağız."

GAZZE'YE YARDIM EDEN KURULUŞLAR

Kimse Yokmu'nun görmezden geldiği Gazze'ye Hurhaber.com'un edindiği bilgiye göre İHH, Deniz Feneri, Başbakanlık, TİKA, AFAD, KIZILAY gibi kuruluşlar yardım götürüyor. Türkiye'den giden yardımlar son bir haftada 4 milyon TL'yi geçti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.