Gülerce program dışı bırakıldı!

Gülerce program dışı bırakıldı!

Gülen grubunun yayın organı Mehtap TV’de yayınlanan Düşünce Günlüğü programından hüseyin Gülerce çıkarıldı.

Gülen grubu medyasında itidal tavsiye eden tek isim olan Hüseyin Gülerce sonunda veto yedi. Gülen grubuna bağlı Mehtap TV’de yayınlanan Düşünce Günlüğü programınıZaman yazarları Ahmet Turan Alkan, Ali Bulaç ve Hüseyin Gülerce yapıyordu.

Program kadrosundan çıkarılan Hüseyin Gülerce, dershane ve 17 Aralık operasyonlarında grubun genel politikasının dışında itidal tavsiye eden yazılarıyla dikkat çekiyordu. Gülerce, son olarak Ahmet Turan Alkan ile girdiği polemikle gündeme gelmişti.

 

‘Turfa müneccim’ hakareti

Gülerce geçtiğimiz günlerde Zaman’daki köşesinde son olaylarla ilgili olarak “çok kötü şeyler olacak” tespitinde bulununca Ahmet Turan Alkan’dan sert tepki görmüş ve “turfa müneccim” ilan edilmişti. Alkan’ın yazısı karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Gülerce “bu arkadaşla ilgili dünyam karardı, beni perişan etti” diyerek canlı yayında çarpıcı bir tepki göstermişti. Gülen medya grubu ise Gülerce’nin biletini keserek programa Alkan’la devam kararı aldı.

 

Gülen’in tapesinde Gülerce ayrıntısı:

Geçtiğimiz haftalarda internette yayınlanan ve Fethullah Gülen’in Samanyolu yayın grubu başkanı Hidayet Karaca arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarında da Gülerce ile ilgili dikkat çekici bir ayrıntı yer almıştı.

İşte o konuşma:

H. Karaca: Bir de efendim bugünkü şeyle alakalı, bugünkü Hüseyin Gülerce’nin yazısı o sulh mu o zatıalinizin bilgisi dahilinde mi yoksa kendiliğinden mi yazdığı bir şey?

Fethullah Gülen: Hatırlayamadım. Nedir O?

H. Karaca Efendim 3 şart koşuyor. 1. yolsuzlukların üzerine gidilsin diyor. Yani paralel yapı varsa onları tasfiye edebilir. 2. Dedikodu gıybet etmeyelim. Bu bütün ülkeyi rahatsız ediyor. Sulh yolunu teklif ediyor.

Fethullah Gülen: Önemli değil.

H. Karaca: Başüstüne

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.