Gülen Hocaefendi'yi böyle anlattılar

Gülen Hocaefendi'yi böyle anlattılar

Kazak yazar ve akademisyenler, Kazakistan Yazarlar Birliği'nin kuruluşunun 75. yıldönümünde ortak bir çalışmaya imza attılar.

 

Bu yıl 75. yılını kutlayan Kazakistan Yazarlar Birliği'ne üye 45 yazar ve akademisyen,Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde faaliyet gösteren Türk okullarını ziyaret ettikten sonra Fethullah Gülen Hocaefendi'yi de anlattıkları makaleleri 'Fikir Mimarı' adlı kitapta toplandı.

Kazakistan'ın eski başkenti ve finans merkezi Almatı'da bulunan Kazakistan Otel'de yapılan tanıtım ve kutlama programına çok sayıda yazar ve akademisyen katıldı. Kazakistan Yazarlar Birliği ve Diyalog Avrasya Platformu (DAP) tarafından organize edilen programa; DAP Platformu Eş Başkanı Harun Tokak, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rzaev, Tacikistan Yazarlar Birliği Başkan Yardımcısı Mehmon Bahti ve çok sayıda davetli de hazır bulundu.

45 Kazak yazarın Fethullah Gülen hakkında yazdığı makalelerin bir araya gelerek oluşturulan kitap' Fikir Mimarı' adı altında yayımlandı. Kazak yazarlar tarafından kaleme alınan makalelerde; Fethullah Gülen'in "20. asrın en büyük aktörü, yazarı ve fikir mimarı" olduğu konusunda hem fikir olduğu belirtilirken, Gülen'in dünyaya yeni bir pencere açtığı vurgulanıyor.

130'dan fazla ülkede Gülen'in diyalog çalışmalarının olduğu belirtilen kitapta Kazak aydınlar ve yazarlar, Gülen'in fikirlerinden ülke olarak kendilerinin de faydalanmak istediklerini belirttiler.

Kitapla ilgili olarak Cihan Haber Ajansı'na bilgi veren Kazakistan Yazarlar Birliği ve DAP Platformu Başkanı Nurlan Orazalin, diyalog çerçevesinde herkesin birbirleri ile temasa geçmesi gerektiğini belirterek, "Daha yaşanılır bir dünya için diyalog şart." dedi.

Gülen'in diyalog çalışmalarının önemine dikkat çeken Orazalin, ayrıca, Gülen'e Kazakistan yazarlar ve akademisyenler adına selam gönderdi.

DAP Platformu Eş Başkanı Harun Tokak ise, Kazak yazar ve akademisyenlerin yapmış oldukları çalışmanın dünyada bir ilk olduğunu belirterek, kitapta yazılanlardan çok etkilendiğini söyledi.

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin büyük bir hizmet yaptığının altını çizen Tokak, Gülen'in tarih boyunca birbirleri ile sürekli savaşan toplumlara bir arada yaşamayı öğrettiğini belirtti. Gülen'in bu fikirleri ve çalışmaları ile toplumlar arasında 'Altın Köprüler' kurduğunu da sözlerine ekleyen Tokak, Kazak yazar ve akademisyenlere bu çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Diyalog Avrasya Platformu Kazakistan Temsilcisi Salih Akça da, kitabın büyük bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade ederek, bu çalışmanın diğer ülkelere de örnek olacak bir çalışma olduğunu söyledi.

Çalışmanın bir ilk olduğunun altını çizen Akça, emeği geçen herkese teşekkür etti.


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :