'Gülen'den PKK'ya ittifak mektubu' iddiası

'Gülen'den PKK'ya ittifak mektubu' iddiası

Gülen, geçen ay PKK yönetimi ile ilişki kurmak üzere Kandil'e mektup gönderdi. İddiaya göre bu hamle, paralel yapının hükümet üzerinde kurmak istediği baskı için attığı yeni bir adım.

Devletin içindeki paralel yapı ile mücadele sürerken, cemaatin Kandil ile uzlaşı arayışında olduğu iddiası ortaya atıldı. BasNews'te yer alan habere göre, Gülen geçen ay PKK yönetimi ile ilişki kurmak üzere Kandil'e mektup gönderdi. Mektupla cemaatin, hükümet üzerinde baskı oluşturmak için terör örgütü PKK ile işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor. Pensilvanya'dan yürütüldüğü belirtilen plan kapsamında terör örgütü PKK'nın yönetici kadrosu ile yüz yüze görüşme de planlanıyor. Paralel yapının, PKK'ya gönderdiği iddia edilen mektupta Kandil'i ziyaret etmeye hazır olduklarını ve Türkiye'deki barış sürecini desteklediklerini bildirdi. PKK yönetiminin Gülen Cemaati'nin talebine sıcak bakmadığı da haberde yer aldı.

İKİNCİ MEKTUP DA VAR

Söz konusu mektubun 2004'ten bu yana Gülen örgütünün Kandil'e gönderdiği ikinci mektup olduğu, ancak terör örgütü PKK'nın lider kadrosunun bir önceki mektubu da yanıtsız bıraktığı ifade edildi. Haberi üst düzey kaynaklardan aldığını savunan BasNews'in görüştüğü PKK Dış İlişkiler Sorumlusu Demhat Egid ise böyle bir mektuptan bilgisi olmadığını söyledi. Egid, Gülen Cemaati'nin daha çok CHP ile yakın ilişkiler içinde olduğunu belirterek "Cemaat barış sürecine karşı. Gülen Cemaati ile AKP arasında yaşanan çatışmanın en önemli nedenlerinden biri Kürt sorunu ve barış sürecidir. Erdoğan, Gülen Cemaati'nin desteği olmadan tek başına Kürdistan sorununu çözeceğini söyledi. Ancak Fethullah Gülen buna karşı tavır koydu ve bu yaklaşım da diğer sorunlara neden oldu" dedi.

TÜRK DE GÜLEN'LE GÖRÜŞTÜ

Mardin Belediye Başkanlığı'na seçilen Ahmet Türk'ün geçen yıl Pensilvanya'da Gülen'le görüştüğü ortaya çıkmıştı. Görüşmenin cemaatten gelen taleple gerçekleştiği ifade edilmişti. BDP kaynakları, cemaatten Kandil'e mektup konusunda bilgileri olmadığını belirtiyor. İstihbarat kaynakları ise Gülen'in Kandil'e mektup gönderdiği iddiasını ciddiye aldıklarını belirtiyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.