Gülen: Sabredin, yakında çıkacaksınız

Gülen: Sabredin, yakında çıkacaksınız

Teröristbaşı Fetullah Gülen, "bizi ortada bıraktı" diyen FETÖ tutuklularının tepkisini internette yayınlanan son video mesajıyla dindirmeye çalıştı. "Sabredin, yakında çıkacaksınız" mesajı yollayan Gülen, darbecilere mürşitlik vaat etti.

15 Temmuz'daki hain kalkışmanın ardından çok sayıda FETÖ mensubu cezaevine girince, teröristbaşı Fetullah Gülen'e yönelik "bizi ortada bıraktı"tepkileri yükselmeye başladı. Pensilvanya'daki çiftliğinde keyif çatan Gülen, internette yayına konulan son video mesajında bu tepkileri dindirmeye çalıştı.

SABREDİN VELİ OLACAKSINIZ

Videoda darbe soruşturmaları kapsamında tutuklanan militanlarının masum olduğunu savunan Gülen, "O arkadaşlar iyi bilmeliler ki, Allah onları Yusuf'laştırmak için Medrese-i Yusufiye'ye cebri lütfi olarak koymuş. Hiç farkına varmadan birer veli olarak çıkacaklardır. Kapılar bir gün kale kapıları gibi açılacak. Onlar da ak alınları gibi çıkacaklar. Çünkü günahları yok. Burs vermişler, okul açmışlar, cehalete karşı mücadele etmişler. Her birisi dışarıya çıktığı zaman adeta bir mürşit haline gelecek" dedi.

CEZAEVİ GÖREVLİLERİNE ‘SS’ DEDİ

Teröristbaşı Gülen, Hitlerin ‘SS’ subaylarına benzettiği cezaevi görevlilerinden bazılarının FETÖ tutuklularına "Sizin gibi temiz insan görmedik" diyerek sahip çıktığını ileri sürdü.

Darbecilerin arkadan ellerine kelepçe vurulduğu halde tebessüm ettiğini söyleyen Gülen, “Sonra da kendileriyle görüşmeye gelen ailelerine demişler ki: 'Vallahi Allah'ın bir lütfu burada yaşıyoruz. Namaz kılıyoruz, efradı ezkar okuyoruz, dua ediyoruz.' Hatta onları kontrol eden o SS'ler içinde insaflı olanlar da var. 'Yahu sizin ne işiniz var burada? Biz sizin gibi temiz ve nezih insan görmedik' demişler ve öyledi zaten. Allah'ın izni ve inayetiyle günahsız olarak oraya girdiler, yığın yığın sevapla çıkacaklar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.