Gülen'den Amerikan Gazetelerine IŞİD İlanı

Gülen'den Amerikan Gazetelerine IŞİD İlanı

İsrail karşısındaki tutumuyla eleştirilen Fethullah Gülen IŞİD'le ilgili Amerikan gazetelerine ilan verdi.

Amerika Pensilvanya'da ikamet eden Fethullah Gülen New York Times,Washington Post, Chicago Tribune,Wall Street Journal,Los Angeles Times gazetelerine IŞİD ilanı verdi. Gülen'in öldürülen gazeteci James Foley'nin ailesine başsağlığı dilemesi de dikkat çekti.

İŞTE GÜLEN'İN AÇIKLAMALARI

“Irak ve Suriye’de hayatını kaybeden herkesin ve hunharca öldürülen gazeteci James Foley’in aile ve sevenlerine yürekten başsağlığı diler, Cenab-ı Hak’tan onlara sabır ve metanet vermesini, acılarını hafifletmesini niyaz ederim. Başta, her geçen gün akıbetlerinden daha da çok endişe duyduğumuz 49 vatandaşımız olmak üzere diğer tüm rehinelerin de derhal serbest bırakılması ve saygı ve barış dolu bir dünyaya hepimizi ulaştırması için Cenab-ı Hakk’a duacıyım ve herkesi bu duaya katılmaya davet ediyorum.”

“‘Her türlü azınlık veya masum sivillere saldırı, baskı veya zulüm, Kur’an’ın elmas düsturlarına ve Efendimiz’in (sas) sünnetine tamamen zıttır. IŞİD üyeleri şayet birtakım güçlerin piyonu olarak hareket etmiyorlarsa, İslam dininin ruhunu ve onun Peygamber’ini (sas) tanımamış cahillerdir denebilir. Her ne olursa olsun, yaptıkları terörizmdir ve böylece isimlendirilmelidir.”

“Dinin gayesi dünyada evrensel insan hakları, hukukun üstünlüğü ve yüksek insani değerlere dayalı barışı tesis etmektir.” 

“Temel disiplinleri açısından İslami düşüncede meşru maksada ulaştıran yollar da kendileri meşru olmak zorundadır. Bunun tersi hareket Makyavelizm’dir.”

gulen2-001.jpg

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.