Gülen'den medya talimatı: Takip etmeyin

Gülen'den medya talimatı: Takip etmeyin

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, sosyal medya üzerinden verdiği mesajda, örgüt üyelerine medyayı takip etmemeleri talimatı verdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, sohbet görünümü altında sosyal medya üzerinden ilettiği 28 Ağustos 2016 tarihli video mesajında, üyelerini haber izlemek ya da okumaktan uzak durmaya çağırdı.

"Böyle dedikodularla iştigal ederseniz zihin dünyanız bunlarla meşgul olur"

Medyadaki gerçeklerin örgütten kopuşları hızlandıracağından endişelendiği görülen Gülen, üyelerine şu ifadelerle seslendi:

"Yüzünü onlara kulak verir, onlara dinler, bir yönüyle bir şeyleri onlara okumaya çalışırsanız onlardan gelen çok rahatsız edici şeyler gelir size çarpar. Bu açıdan falan şöyle demiş, filan şöyle demiş, bütün bunlar bu güftuguya (dedikodu) karşı, böyle dedikodularla iştigal ederseniz zihin dünyanız düşünce ve tefekkür dünyanız bunlarla meşgul olur. Zihin dünyanız bunlarla meşgul olur."

Gülen, "güftugu" olarak nitelediği haberlerin birkaç kişi tarafından takip edilmesinin yeterli olacağını belirttiği talimatında, "Elden geldiğince bir iki insan güftuguyu takibe vazifelendirilebilir. Onlar takib ederler. Kuzu koyun kurda kaptırılmasın. Ezhanı nezihe, onların kuruntusu ile kirlenmesin" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.