Gülen'e davet meydan okumadır

Gülen'e davet meydan okumadır

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın Fethullah Gülen'e çağrısının politik olduğunu iddia ederek, "Sayın Başbakanın Sayın Gülen'e çağrısı, bana göre meydan okumadır" dedi.

CHP Genel Merkez Danışmanı Ertuğrul Yamen ve Pınar Çınarcık'ın düğününe katılmak üzere Aydın'a gelen CHP İstanbulMilletvekili Gürsel Tekin, Aydın İl Başkanı Avukat Barkan Kalınomuz ve partilileri ziyaret etti.
Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen Hocaya yaptığı "Türkiye'ye dön" çağrısını meydan okuma olarak değerlendirdi. Tekin, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye dönmesiyle ilgili yapılan açıklamaların politik olduğunu ileri sürerek, "Biz bu konuda söyleyeceklerimiz söyledik. Tabii uzun süredir Sayın Başbakanla Sayın Gülen arasında kavga olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu politik bir çıkıştır ve Sayın Başbakanın Sayın Gülen'e çağrısı, bana göre meydan okumadır" diye konuştu. Tekin; "Başbakan'ın nasıl bir meydan okuma gerçekleştirdiğinin" sorulması üzerine, "İşte onu Sayın Başbakan'a sorun, O size tercüme eder" dedi.

ARINÇ'A GÖNDERME
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından ortaya atılan "terör örgütü PKK'nın silah bırakması durumunda elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezasının ev hapsine dönüştürülmesinin tartışmaya açılabileceği" ifadesiyle ilgili Tekin, "Abdullah Öcalan'ın ev hapsini Bülent Arınç'a sorun. CHP'nin böyle bir görüşü yok. Bu sadece Arınç'ın görüşüdür. O yüzden bu konunun muhatabı Sayın Arınç veya Sayın Başbakan'dır" ifadelerini kullandı.

"CHP BÜYÜKŞEHİRLERİN TAMAMINI ALACAK"
2014 Yerel Seçimlerinde Aydın'ın da aralarında bulunduğu bazı illerin büyükşehir olacağı hatırlatılan Tekin, bu konuyu Yeni Belediye Yasasıyla birlikte değerlendirmek gerektiğine işaret ederek, "Özellikle bu son çıkan ve adına Kentsel Dönüşüm Yasası aynı zamanda bir ferman yasası dediğimiz yasa, bütün belediyelerin yetkisini alan bir yasadır. Yani önümüzdeki süreçte bu yasa iptal olmazsa belediyelerin başkanı Erdoğan, genel sekreteri de ikinci Erdoğan olacak. Yani Türkiye'nin belediyeleri iki Erdoğan'a teslim edilmiş olacak. Belediyelerin özerk olmasını, mali özerkliği talep eden parti olarak çevremizdeki bütün belediyelere bakıyoruz, bütün baskıya rağmen Aydın Belediyesi dahil olmak üzere güzel işler yapılıyor. Türkiye'de belediyecilik sistemi değişecektir. Büyükşehir de yapılabilir. Aydın da dahil olmak üzere İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere bütün belediyeleri CHP rahatlıkla alacaktır" şeklinde konuştu.

"NERİMAN FİDAN, PARTİ TABANINI TEMSİL EDEMEZ"
CHP İzmir İl Teşkilatı üyesi Neriman Fidan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiği "Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan çekilin" talebi sorulan Tekin, Fidan'ın görüşlerini kendisiyle de paylaştığını anımsattı. Her görüşe saygılı olduklarını kaydeden Tekin, şunları söyledi:

"Neriman Fidan'ın bildirisi kendi düşüncesidir. Herkes kendi düşüncesini rahatlıkla ifade edebilir. Neriman Hanım da özel kişisel düşüncesini arkadaşlarımıza iletmiştir, bana da iletti. Saygı duyarım" diye konuştu.
Tekin; gazetecilerin, 'Neriman Fidan, tabanı temsil ettiğini söylüyor' şeklindeki sorusuna ise şu cevabı verdi:
"CHP'nin tabanını, CHP'nin genel merkezi, MYK'sı, Parti Meclisi temsil eder. Kişisel temsil olmaz. Ben bile milletvekili olmama rağmen temsil edemem. Sıradan bir partili arkadaşımızın 'Ben temsil ediyorum' demesi kabul edilemez."

"CHP'NİN ESKİSİ DE YENİSİ DE BİZİM"
Son dönemde gündemde olan "Yeni CHP, eski CHP" tartışmalarına ilişkin soru üzerine, "CHP'nin yenisi de eskisi de bizimdir" diyen Tekin'in bu cevabına partililer alkışlarla destek verdi.

"AKP 3Y'NİN HESABINI VERSİN"
AK Parti iktidarının 80 yıllık CHP'nin tarihini sorgulayamayacağını öne süren Gürsel Tekin, söyle konuştu:
"Bunlar 10 yıl önce 3Y ile geldiler. 'Yoksulluğu, yolsuzluğu bitireceğiz, yasakları kaldıracağız' dediler. 80 yıllık tarihimizi sorguluyorsunuz, kaldı ki CHP'nin sorgulanacak hiçbir şeyi yoktur. Her siyasi yaşamda iyiler ve kötüler vardır. Ama CHP'nin tarihinde hiçbir kara leke yoktur. AKP 10 yıl önce 3Y ile başladı. Toplum da buna itibar etti. Dediler ki 'Biz yolsuzluğu bitireceğiz' Yolsuzluk bitti mi size soruyorum? 'Bitti' diyen bir iktidar yetkilisi varsa karşıma çıksın. 'Yasakları kaldıracağız' dediler. Türkiye en yasaklı dönemini yaşıyor. 12 Eylül dönemi dahil olmak üzere, 12 Eylül dönemini yaşayan bir insan olarak söylüyorum; 12 Eylül döneminde bile köşe yazarları ve gazeteciler kendilerini rahatlıkla ifade edebiliyorlardı. Üçüncüsü yoksulluğu bitireceklerdi. 40 milyon yoksulun hayatı hiç değişti mi? Ben de soruyorum; 10 yıllık iktidarınızda 3Y ile değişen ne var bana onu söyleyin?"

"MUTSUZ BİR TOPLUM, MUTLU İKTİDAR"
Türkiye ekonomisiyle ilgili son yapılan güncel bir anketten örnekler veren Tekin, "Özellikle şuan çalışanlar; işsizler için değil, yani iyi kötü memur olan, işçi olan veya taşeron işçi olan çalışanlara soruluyor. Ankete katılanlardan yüzde 75.9'u 'Hayatınızdan memnun musunuz' sorusuna 'Hayır' cevabını veriyor. Yani toplumda şuanda filen çalışan insanların neredeyse yüzde 80'i hayatından memnun değil ve geçinemiyor. Kısacası mutsuz bir toplum ve mutlu bir iktidar var" dedi.

Gündemle ilgili açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, daha sonra ziyaretine partililerle özel sohbet ederek devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.