Gülerce: 'Hizmet insanı' değişti!

Gülerce: 'Hizmet insanı' değişti!

Zaman Yazarı Hüseyin Gülerce, Gülen Gurubu'nun büyüdükçe bir takım değişikliklere uğradığı tespitinde bulundu.

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce bugünkü yazısında Gülen gurubunun geçirdiği evrimi köşesine taşıdı. Gülen grubunun uzlaşmacı ismi Gülerce, Cemaatin büyüdükçe hizmet verenlerinde bir takım değişikliklerin meydana geldiğini vurguladı. 17 Aralık operasyonunun AK Parti seçmenini etkilemediğini yazan Gülerce, ayrıca AK Parti- Gülen gurubu arasındaki çıkmazın seçmeni nasıl etkilendiğinin analizini yaptı.

Gülerce’nin Gülen Gurubu’ndaki değişimi analiz eden yazısı:

Seçimlerden beş gün önce yazdığım yazıda, 30 Mart akşamı, beş temel sorunun cevabını alacağımızı söylemiştim. İlk iki soruyu hatırlatarak cevaplarını vermeye çalışayım:

Bir: 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarıyla gündeme gelen yolsuzluk ve rüşvet iddiaları seçmeni nasıl etkiledi? Görüldü ki iddialar, seçimin galibi olan AK Parti’ye oy verecek seçmeni pek etkilemedi. Bunun nedenlerini beş aşağı beş yukarı analizciler söylüyor. Bu konuda seçmeni suçlamak ve aşağılamak, demokrasi terbiyesi ile bağdaşmaz.

İki: AK Parti-Cemaat meselesi, seçim sonuçlarını nasıl etkileyecektir? Önce altını çizmem gereken hususlar var. Galibiyet coşkusu ya da mağlubiyet duygusu ile sözlerimin doğru anlaşılması perdelenmemelidir. Fikir ve ifade hürriyetimi kullanarak, vicdanî kanaatimi ve inandığımı söylemek zorundayım. Hizmet Hareketi büyüdükçe, bir sosyal realite olarak kendisini Hizmet insanı görenlerde de, Hizmet’i dışarıdan takip ve seyredenlerde de farklılaşmalar olur. Öncekilerle sonrakiler farklı içtihatlarda bulunabilirler. Şahsen ben ısrarla, “aman karınca misali su taşıyalım, yangınbüyümesin, aman üsluba dikkat edilmeli, tam da sövene dilsiz, dövene elsiz olmak gereken günlerin içindeyiz” demeyi tercih ettim. Aksi halde Hizmet’in zarar göreceğine inandım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.