Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in tahliye talebine ret

Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in tahliye talebine ret

Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in yargılandıkları davada gelen son dakika haberine göre tahliye talepleri kabul edilemedi.

Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in tahliye talebi gelen son dakika haberine göre reddedildi. İki ismin tututkluluk hallerinin devamına karar verildiği bildirildi.

Tutuklandıktan sonra görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılandıkları davada tahliye talepleri kabul edilmedi.

Tutuklu Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak hakkında açılan davanın yargılamasına bugün Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Tutuklandıktan sonra görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’ in yargılandıkları davada tahliye talepleri kabul edilmedi. Tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

TUNCEL'E 135 YIL HAPİS İSTEMiDBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın aralarında bulunduğu 8 HDP’li vekilin gözaltına alınmasını protesto etmek için 4 Kasım 2016’da geldiği Diyarbakır Adliyesi önünde polislerce gözaltına alınmış ve 6 Kasım’da tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konulmuştu. Hakkında hazırlanan iddianamede Tuncel’in DBP Eş Genel Başkanı olduğuna değinilmezken bunun yerine Tuncel için “DTK üyesi“ olarak bahsedilmesi dikkat çekmişti. “Örgüte üye olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” ile suçlanan Tuncel’in 135 yıla kadar hapis ile cezalandırılması isteniyor.

KIŞANAK'A 230 YIL HAPİS İSTEMİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Meclis’te kurulan Darbe Komisyonu’nda konuştuktan sonra döndüğü Diyarbakır’da 25 Ekim’de gözaltına alınmış ve 30 Ekim’de tutuklanarak Kocaeli’deki Kandıra F Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti. İçişleri Bakanlığı, Kışanak’ı belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırarak yerine kayyım olarak Ankara Etimesgut İlçe Kaymakamı Cumali Atila atamıştı. Kışanak hakkında “Örgüt kurma ve yönetme”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız olarak katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” ve 41 defa “Örgüt propagandası yapmak” ile suçlaması ile iddianamede hazırlanmıştı. İddianamede, Kışanak’ın 230 yıla kadar hapis ile cezalandırılması isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.