'Dünya yoksulluğa duyarsız kalamaz'

'Dünya yoksulluğa duyarsız kalamaz'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Dünya'nın en önemli sorunlarının başında yoksulluk ve temiz gıda olduğunu söyledi.

Bakan Yazıcı, "Dünya buna karşı duyarsız kalamaz." diyerek konunun önemine dikkat çekti.

Bakan Yazıcı, memleket ziyaretinde gün içerisinde çeşitli incelemelerde bulundu. AK Parti Rize İl Başkanlığı'nca Rize Öğretmenevi'nde düzenlenen iftar yemeğine katılan Bakan Yazıcı, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, oruçlu oldukları için su içemediklerini, yemek yemediklerini belirterek, ancak satın alamadıkları için nimetlere ulaşamayan insanlar olduğunu, İslam coğrafyasındaki insanların oruç vesilesiyle empati yapabildiklerini vurguladı.

Dünyanın önemli sorunlarının başında yoksulluk ve temiz gıda geldiğini ifade eden Yazıcı, "Dünya buna karşı duyarsız kalamaz. Bu anlamda özellikle geçen yıl Başbakanımızın öncülüğünde Türkiye'nin tamamına yakını ile adeta seferberlik ilan ettik. Somali'ye dikkat çekmek için oraya gittik. Asya'da aynı sorun var. Müslüman oldukları için dışlananlar, ayrımcılığa tabi tutulanlar var. Dünyada olup bitenlere karşı Türkiye'nin sesi yükseliyorsa, çok güçlü bir duruş sergiliyorsa, bu ülkede yaşayan insanlar için ne istiyorsak, dünyadaki insanlar için de aynı şeyi ister oluşumuzdan kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

Bakan Yazıcı, ülkenin en önemli sorunlarından birisinin terör sorunu olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Biz burada orucumuzu açarken, terörle mücadele eden güvenlik güçlerimiz ülkenin birliğini, bütünlüğünü korumak için çarpışıyor. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Onların ailesi tüm Türk milletidir diyerek, başsağlığı diliyorum. Güvenlik güçlerimize güç ve metanet diliyorum. Türk tarihinde hiçbir zaman hiçbir büyük, küçük güç bizim yurdumuzu parçalayamamış, parçalayamaz. Bu, terör örgütünün son çırpınışlarıdır. Bir yere varmanın mümkün olmadığını inşallah idrak ederler."

Teröristlerle terörist kesimlerin istismar bağlamında temsilcisi olduklarını iddia ettikleri kesimi ayırmak gerektiğini belirten Yazıcı, şunları kaydetti: "Bu hassasiyeti mutlaka göstermemiz gerekiyor. Bizim en büyük zenginliğimiz kardeşliğimiz, o da Hazreti Adem'den başlar. İnşallah Türkiye kararlı bir biçimde bir taraftan mücadelesini sürdürür, bir taraftan da elbette ki demokratik standartları yükseltmek için hep birlikte ne gerekiyorsa yeni bir bir anayasa kapsamında, değilse bunun dışında gerekli düzenlemeleri gerçekleştirir ve hiç kimsenin istismar etmesine fırsat vermeyecek bir standardı da hep birlikte yakalarız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.