Yazıcı: Hiç bir esnafımızın sicilini bozdurmadık

Yazıcı: Hiç bir esnafımızın sicilini bozdurmadık

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Aramızdaki etnik farklılığımız birbirimize farklı bakmamıza hiçbir zaman neden olamaz, olmamalı'' dedi.

 

   Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Salihi ile Dışişleri Konutu'nda görüşen Davutoğlu, hiç kimsenin Türkiye'yi Suriye'deki gelişmelerin sorumlusu olarak gösteremeyeceğini ve bu gibi açıklamaların kabul edilemeyeceğini belirtti. 

     Davutoğlu, Salihi'ye bugün yapılan bakanlık açıklaması çerçevesinde bazı İranlı yetkililerin yaptığı açıklamalar konusundaki tepkisini aktardı. 

     Salihi ise resmi açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini, Türkiye'nin mesajlarını İran yönetimine götüreceğini kaydetti. 

     Suriye konusunun da ele alındığı görüşmede, her iki taraf da Suriye'de durumun vahim bir hal aldığını ve kanın durması gerektiği hususunda mutabakatlarını teyit etti. 

     Salihi 48 İranlı hacının serbest bırakılması için Türkiye'nin yardımcı olması yönündeki ricasını tekrarladı. Davutoğlu ise daha önce olduğu gibi, insani mülahazalarla Türkiye'nin bu konuda elinden geleni yapacağını kaydetti. 

     Davutoğlu ve Salihi bölgesel konular bağlamında Mısır, Libya, Tunus, Somali ve Myanmar'daki gelişmeler ile yaklaşan İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi gündemindeki konular üzerinde de görüş alışverişinde bulundu. İki bakan, nükleer görüşmelerdeki son durumu da ele aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.