Gümülcine'de toplu iftar programı düzenlendi

Gümülcine'de toplu iftar programı düzenlendi

Batı Trakya'da, Gümülcine'de bulunan Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) avlusunda toplu iftar programı düzenlendi. GTGB ve Gümülcine...

GÜMÜLCİNE (AA) - Batı Trakya'da, Gümülcine'de bulunan Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) avlusunda toplu iftar programı düzenlendi.

GTGB ve Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü tarafından organize edilen iftardan önce ilahiler okundu ve ezandan sonra da Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif tarafından dua okundu.

Müftü Şerif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümülcine Türk Gençler Birliğinin avlusunda soydaşlarla buluştuklarını belirterek tüm Batı Trakya'da soydaşların çeşitli yerlerde bir araya gelip iftar programları düzenlediklerini söyledi.

Şerif, "Bu akşam da burada yaklaşık 1500 kadar soydaşımızla bir araya gelerek iftarda buluştuk. Bütün Balkanlar'da olduğu gibi burada da toplu iftarlar çok önemli. Bunun sebebi kaynaşmamıza ve bir araya gelmemize vesile olması. Özellikle Balkanlar'da yüksek manalar yükleniyor ramazan ayına." ifadelerini kullandı.

İftar programına Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Batı Trakya Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Başkanı Hüseyin Bostancı ve GTGB Başkanı Sedat Hasan ile çok sayıda soydaş katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.