11 İLDE OKULLAR TATİL

11 İLDE OKULLAR TATİL

11 İl ve bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün açılamadı.

BAYBURT'TA OKULLAR TATİL 

Bayburt'ta yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde çok sayıda köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Valilikten yapılan açıklamaya göre, yarıyıl tatilinin ardından bugün başlaması gereken eğitime kar yağışı nedeniyle 1 gün ara verildi.



ERZİNCAN'DA OKULLARA KAR TATİLİ

Erzincan'ın Çayırlı, Otlukbeli ve Tercan ilçesinde tüm okullarda eğitime bugün ara verilecek.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, etkili kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Çayırlı, Otlukbeli ve Tercan ilçeleri ile bağlı yerleşimlerinde tüm okullarda eğitime 8 Şubat Pazartesi ara verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Refahiye ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için aynı gün eğitime ara verildiği ifade edildi.

AĞRI'DA OKULLAR BUGÜN TATİL

İl genelinde yarıyıl tatilinin ardından bugün açılması beklenen okullarda eğitime 9 Şubat Salı günü başlanacak

Ağrı genelinde, yoğun kar yağışı dolayısıyla eğitim öğretimde ikinci yarıyıl 1 gün gecikmeli başlayacak.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Ağrı merkez ve ilçelerinde 8 Şubat Pazartesi günü tüm okulların tatil edildiği bildirildi.

KARS'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Kars genelinde, yoğun kar yağışı dolayısıyla sömestir tatili sömestir tatilinin ardından eğitim öğretime 1 gün gecikmeli başlanacak.

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Kars merkez ve ilçelerinde 8 Şubat Pazartesi günü tüm okulların tatil edildiği ve eğitim öğretimin 9 Şubat Salı günü başlanacağı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, olumsuz hava koşulları nedeniyle engelli ve hamile memurların bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

MUŞ'TA BAZI OKULLARA KAR TATİLİ

Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yaptığı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim veren okullarla yolu yağış nedeniyle kapalı olan köy okullarında eğitime ara verildiğini bildirdi.

Yarı yıl tatilinin ardından 8 Şubat günü yoğun kar nedeniyle belirtilen okullarda eğitime bir gün ara verildiğini aktaran Arslan, "Muş il merkezi ve ilçe merkezlerinde eğitime devam edilecek. Sadece il geneli yolu kapalı köy ve beldelerle taşımalı eğitime bir gün ara verilmiştir" dedi.

SİVAS'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Sivas'ın Altınyayla ve Gölova ilçelerinde sömestir tatilinin ardından eğitim, kar yağışı nedeniyle bir gün gecikmeli başlayacak.

Gölova Kaymakamlığından yapılan açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime 8 Şubat Pazartesi ara verildiği belirtildi.

Altınyayla ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün eğitim yapılmayacağı duyuruldu.

Söz konusu ilçelerde kamuda çalışan gaziler, engelli ve hamilelerin de bugün izinli sayılacağı ifade edildi.

Öte yandan, Kangal ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime bugün ara verildiği kaydedildi.

ARDAHAN VE TUNCELİ'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Ardahan'ın Göle ve Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı dolayısıyla yarıyıl tatilinin ardından eğitim öğretime bir gün gecikmeli başlanacak.

Göle ve Ovacık kaymakamlıklarından yapılan açıklamaya göre, devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle her iki ilçe genelinde 8 Şubat Pazartesi tüm okullar tatil edildi.

Açıklamalarda ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile memurların aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ORDU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Ordu'nun Mesudiye ilçesindeki tüm okullarda eğitim, kar yağışı nedeniyle bir gün gecikmeli başlayacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, yaptığı açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava şartları sonucu Mesudiye'deki okullarda bugün eğitim yapılamayacağını söyledi.

İlçedeki öğrencilerin, yarıyıl tatilinin ardından eğitime bir gün gecikmeli başlayacağını belirten Karataş, "Bölgede kar yağışı devam ediyor. Kar, özellikle yüksek rakımlı ilçelerimizde etkisini göstermeye başladı. Mesudiye dışında başka ilçelerde okulların tatil olup olmayacağına, yarın(pazartesi) sabah karar verilecek" dedi.

GÜMÜŞHANE'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesindeki tüm okullarda eğitim, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir gün gecikmeli başlayacak.

Valilikten yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucunda, ilçede devam eden yoğun kar yağışı, aşırı soğuklara bağlı buzlanma sebebiyle herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek amacıyla Kelkit'te bugün eğitime başlanamayacağı belirtildi.

Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul ve kurumlarında 08 Şubat Pazartesi eğitim ve öğretim yapılamayacağı ifade edilen açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

HAKKARİ ÇUKURCA'DA OKULLAR BİR GÜN TATİL

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süre ile tatil edildi.

Çukurca'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilce kaymakamlığı olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı,

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.