Günay ile Perver Şarkı Söyledi

Günay ile Perver Şarkı Söyledi

Ertuğrul Günay, Şivan Perver ve Medeniyetler korusu ile birlikte şarkı söyledi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen ve Türkiye'nin bu yıl konuk ülke olduğu 44. Uluslararası Turizm Borsası Fuarı çerçevesinde Antakya Medeniyetler Korosu konser verdi. Fuarın açılışını yapmak ve diğer etkinliklere katılma amacıyla Berlin'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Fransız Katedralinde (Französischer Dom'de verilen konseri izledikten sonra sanatçı Şivan Perver ile sahnede ''Memleketim'' şarkısını söyledi. Günay, "Medeniyetler Korosu Perver'le tamamlanmış oldu. Çok güzel bir başlangıçtı, "Memleketim" şarksını hep beraber söyledik. Ona teşekkür ediyorum." dedi.

Antakya'da 3 semavi din ve 6 mezhebin mensuplarından oluşan, Türkçe, Arapça ve Ermenice, ilahiler seslendiren Medeniyetler Korosu'nun konserini Bakan Günay, Perver, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ve Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Almanya Ankara Büyükelçisi Eckard Cuntz, Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat ile izledi. Konserde ayrıca Türk kökenli milletvekilleri ve diğer davetliler hazır bulundu.

Sanatçı Şivan Perver, konser öncesinde Türkiye'de çok olumlu gelişmeler yaşandığını belirtti. Türkiye'de en kısa zamanda konser vermek istediğini, henüz zamanı belli olmadığına belirten Perver, "Diyarbakır'da, daha sonra İstanbul'da konser vermek isterim. Böyle devam ederse her şey gerçekleşir. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Çok güzel insanlar var, Bakan Bey'in çalışmalarını da beğeniyorum. Çok güzel insan." dedi.

Bakan Günay ise "Antakya'nın Medeniyetler Korosu'na benzer bir çalışma Mardin'de de var. Hatay gerçekten çeşitli dinlerin ilk ayak izleri bulunduğu yerlerden birisidir. Şu anda da içinde çeşitli kültürleri barındırıyor. Geçen hafta Urfa'daydım. Orada da Arap, Türk, Alevi, Sünni, hepsi beraber 'Biz burada yaşıyoruz, asırlardır. Biz beraber Urfa'yız' mesajını verdi. Bizim Anadolu'muz içerden ve dışarıdan siyaset gerdirmezse, kendi arasında barış ve içinde yaşıyor. Bırakın halkımız beraberce türküleri söylesin. Omuz omuza halaya dursun istiyoruz. Türkiye bundan ibaret. İşte bugün bunu beraberce gerçekleştiriyoruz." dedi.

Konserin son bölümünde Bakan Günay, sahneye Alman Federal Meclisi'nin eski başkanı Rita Süssmuth, Perver, Büyükelçi Acet, Hatay Valisi Ahmet Kayhan ve Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte çıkarak ''Memleketim'' adlı şarkıyı seslendiren koroya eşlik etti.

Bu manzaralar karşısında gözlerine inanamadığını belirten Almanya Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, "Türkiye'deki uzun süre ilgilenmiş ve çalışmış siyasetçi olarak gerçekten şaşırdım. Şivan Perver, Türkiye'den bir koro, Türk bakanı açılış yapıyor, bunlar gerçek mi, yoksa rüya mı görüyorum? diyesi geliyor insanın. 10 sene önce bunlar düşünülemezdi, bunları söyleyenlere deli derlerdi. Demek ki oluyor, ve bundan dünyanın sonu da gelmiyor. Keşke bu 10-20 sene olsaydı, bir çok acıyı yaşamayacaktık. 10 sene sonraki Türkiye'yi düşünebiliyorum, insan çok güzel hayaller kurabiliyor. Gidişat oldukça iyi, böyle devam etmesini dilerim." dedi. Medeniyetler Korosu konserine Arjantinli eşiyle birlikte gelen Özdemir, "Katolik kökenli hanımım Katolik ilahilerini, diğerlerini kısmen ben biliyorum. Türkiye mozaiğini bu akşam yaşadık. Bence Antakya Türkiye'nin ve dünyanın aynası, modeli olmalı. Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaşi ve semavi dinleri içte taşıyan birisi bence kötülük yapmamalı, yapamamalı. Bu yolda giden Türkiye, rahatlıkla Avrupa Birliği'ne girer, her şeyi çözebilir." diye sözlerini tamamladı. CİHAN

 

Etiketler :