Günay: Vah halimize...

Günay: Vah halimize...

Bakan Ertuğrul Günay'dan Wikileaks yorumu: Dedikoduyla siyaseti sürdüreceksek vah halimize.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Wikileaks internet sitesinin ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait gizli belgeleri yayımlamasıyla ilgili olarak ilk kez konuştu.

Bakan Günay, Malatya Kültür Merkezi'nin açılışı ve film festivalinin ödül törenine katılmak üzere geldiği Elazığ'da Wikileaks belgeleri hakkında, "Bugüne kadar bu konuda açıklama yapmadım, yapmamaya da çalışıyorum. Dedikodu üzerinden dünya siyasetini sürdüreceksek vah halimize diye düşünüyorum. Çünkü çeşitli ülkelerde görevli istihbarat elemanları sokaktan duyduklarını rapor etmişler. O da bir biçimde şuanda bir sızıntı halinde dünyaya yayılıyor. Bunun üzerinden ülkeler ilişkilerini sürdürecek, insanlar ilişkilerini sürdürecekse dünyayı çok büyük bir sıkıntı bekler diye düşünüyorum. O yüzden çok fazla önemseyip bunlar üzerinden bir tartışma yürütmeyi doğrusu çok uygun bulmuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İSTİKLAL MARŞININ TELİF HAKKI

Bakan Günay, İstiklal Marşı'nın telif hakkının alınması konusunda Bakanlık olarak birtakım çalışma yaptıklarını, bu konudaki eksikliği gidereceklerini söyledi. Günay, "İstiklal Marşı ile ilgili bir telif sorunu varmış şimdiye kadar. Maalesef kaydedilmemiş. Şimdi bu eksikliği gideriyoruz. Bugünlerde genel müdürlüğümüz bu konuda bir çalışma yapıyor." diye konuştu.

"ELAZIĞ'I ÖNEMSİYORUM"

Ertuğrul Günay, kültür ve turizm açısından Elazığ'ı çok önemsediğini, o yüzden her fırsatta Elazığ'a gelmeye çalıştığını belirtti. Elazığ'da kültür ve turizm alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Bakan Günay şöyle konuştu: "Elazığ kültür merkezini geçen yıl geldiğimde ziyaret etmiştim. Biliyorsunuz biz orada eskiden yapılan her şeyi iptal edip hatta temelleri söküp yeniden inşaatı başlatmıştık. Şuanda yüzde 50 seviyesine geldiğimizi düşünüyorum. Bugün de göreceğim zaten inşaatı. 2011 yılı sonunda en geç 2012 baharında Elazığ kültür merkezini bitireceğiz. Onun dışında Harput'taki koruma amaçlı imar planı çalışmamızı bitirdik. Yine Sivrice'nin altyapısı için bizden talep edilen miktarda 1 milyon liranın üzerinde yardım yaptık. Elazığ benim kültür turizmi açısından son derece önemsediğim bir yurt köşesi. O yüzden her fırsatta Elazığ'a gelmeye çalışıyorum. Elazığ'daki işleri de tamamlamaya gayret ediyoruz. Kısa bir süre içerisinde inşallah bunların tamamlanmış olanların açılışlarını da gerçekleştirmeye çalışırız."

CİHAN

Etiketler :