Günay'ın 3 General Yorumu

Günay'ın 3 General Yorumu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bakanlar tarafından açığa alınan generaller ile ilgili sorunun konunun muhataplarına sorulmasını istedi ve...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bakanlar tarafından açığa alınan generaller ile ilgili sorunun konunun muhataplarına sorulmasını istedi. Günay, "Türkiye'de yapılan iyi işler beni ilgilendiriyor. O işlerin karar vericileri kimlerse onlarla konuşun. Açığa alınmışsa alınmıştır, açıklama yapmıyorum. Ben Kültür ve Turizm Bakanıyım." diye konuştu.

Çırağan Sarayı'nda düzenlenen İstanbul Shoppingfest toplantısı başladı. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve iş adamları katıldı.

Toplantı öncesi Bakan Günay'a gündeme ilişkin bazı sorular soruldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Nobel Ödüllü İngiliz yazar V. S. Naipaul'ün Müslümanlarla ilgili sözleri ve yazarlar toplantısına katılmamasıyla ilgili şunları soruyu, "Güzel bir gelişme olmadı. Bu işleri yaparken kararlaştırırken biraz daha seçici dikkatli olmak lazım. Bu tür tartışmalara vesile vermeyecek bir özen göstermek lazım. İsimler çağrıldıktan sonra bu tür sevimsiz gelişmeler sanki Türkiye'de yeteri kadar çoğulcu özgürlükçü bir ortam yokmuş gibi kanaatler ortaya çıkmasına sebep oluyor. Yanlış anlaşılmalara sebep oluyor o yüzden sevimli bir gelişme olmadı." diye cevapladı. "Gelmeli miydi?" sorusuna Günay, "Belki çağırırken daha dikkatli olunsaydı bu tartışmalar hesaplansaydı bu noktaya gelmezdik." cevabını verdi.

Bakanlar tarafından 3 generalin açığa alınmasıyla ilgili soruya Günay, "Türkiye'de yapılan iyi işler beni ilgilendiriyor. O işlerin karar vericileri kimlerse onlarla konuşun. Açığa alınmışsa alınmıştır, açıklama yapmıyorum. Ben Kültür ve Turizm Bakanıyım." karşılığını verdi.

CİHAN

Etiketler :