Gündeme bomba gibi düşecek skandal!

Gündeme bomba gibi düşecek skandal!

İnsan sağlığına çok büyük zarar verecek kortizonlu, antibiyotikli etlerin sofralarımıza gelmek üzere olduğu iddia edildi.

Yazar Mahir Etyemez sağlığımızı yakından ilgilendiren bir yazı kaleme aldı. Vücutta geri dönülmez etkiler bırakabilecek hatta insanı ölüme götürebilecek türden hastalıklı etlerin sofralara gelmek üzere olduğunu ifade eden Yazar Etyemez, son dönemlerde Hatay, Adana ve Mersin'de ölümlü vakaların görüldüğüne dikkat çekiyor.

İddialara göre; hastalığa yakalanmış büyükbaş hayvan a ilaç verildi. Ama sonuç alınamayan durumlarda devreye giren kötü niyetli tüccarlar düşük fiyattan aldıkları bu hastalıklı hayvanları kesip bayram sonrası piyasaya sürmek üzere sakladılar...

İşte Etyemez'in vahim iddiaları paylaştığı "KUSURSUZ SKANDAL!" başlıklı köşe yazısı:

Çok önemli bir skandalla karşı karşıyayız…
Sağlığımızı sarsacak, kortizonlu, antibiyotikli etler sofralarımıza gelmek üzere. Hatta bir bölümü tüketilmiş bile olabilir. Konuyu hemen açalım.

Hayvan yetiştiricilerince iyi bilinen bir hastalık var. Adı “üç gün”. Büyükbaş hayvanlarda görülüyor. Hastalık birkaç gün içinde zirve yapıyor. Öldürücü değil ama hayvanda örneğin şap gibi bir başka hastalık varsa ölümle bitiyor. Ve son dönemde özellikle Hatay, Adana ve Mersin'de görülen vakalarda ölüm oranları giderek artıyor. Peki skandal/skandallar ne?

İddialar şöyle:
Hastalığa yakalanmış hayvanları kurtarabilmek için yoğun biçimde ilaç kullanıyorlar, kortizon ve antibiyotik veriyorlar. Ama pek çoğunda sonuç alamadılar. İşte bu noktada bazı art niyetli et tüccarları devreye girdi. Adeta ilaç küpü haline gelmiş hasta hayvanları, tanesine 200-300 lira vererek aldılar. Normalde böyle bir etin yenmesine müsaade edilmez. Ama kontrol olmadığı için bu hayvanları kestiler. Bayram sonrası olduğu için etleri şoklayıp sakladılar. Ancak mutlaka piyasaya süreceklerdir. Yani kortizon ve antibiyotik yüklü hasta hayvan etleri sofralarımıza doğru yola çıkmak üzere. Sucuk, salam, sosis ve bilimum ürünler olarak tüketilme durumu var.

Skandalın büyüklüğüne bakın, deniyor ki “o bölgedeki mezbahalar gelen hasta hayvanlarla dolu”.

İsmi bende saklı bir yetiştirici ile konuştum. İddiaları doğruladı. 14 tane hayvanının bu hastalığa yakalandığını ve bazıları ölmek üzereyken et tacirlerine verdiğini söyledi.

Cevaplanması gereken sorular var:
1-İlgi kurumlar, hastalıklı ve ilaç küpü etlerin piyasaya sürülmesini engellemek için ne yaptılar?
2-Hastalık sinekle yayılıyor. Bunu önlemek için ne yaptılar?
3-O bölgedeki yetiştiriciler adeta kan ağlıyor. Onların dertlerine derman olmak için plan geliştirdiler mi?
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.