Gündemi sallayacak ses kayıdı

Gündemi sallayacak ses kayıdı

Türkiye'nin gündemini uzun süre meşgul eden Hatay Dörtyol'daki olaylarla ilgili ortaya çıkan bir video kaydı, olayların seyrini tamamen değiştirecek nitelikte..

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde geçtiğimiz ay yaşanan doğu kökenli vatandaşlara yönelik saldırıların izi hala belleklerimizden silinmedi. Günlerce süren olaylar sonrası siyasi parti temsilcileri birbirlerini suçlamıştı.

AK Parti MHP kanadını suçlarken, Bahçeli iftiraya uğradıklarını ve MHP'lilerin bu provokasyonların içinde olmadıklarını savunmuştu..

Günlerdir süren bu tartışma nihayete ermezken,  bugün ortaya çıkan bir ses kaydı, olayın seyrini tamamen değiştirecek nitelikte..

VERİLEN TALİMATLAR TÜYLER ÜRPERTİCİ

Kasetteki ses kaydının MHP Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Lütfü Kaşıkçı'ya ait olduğu iddia ediliyor. O sesin verdiği talimatlar ise tek anlamıyla tüyler ürpertici..

Video kaydındaki ses, Kürt kahvelerinin yakılıp yıkılmasını istiyor, "Reis gecenin hazırlıkları yapılıyor. Geri dönüş yok artık" diyor..

Dörtyol'da olayların yaşandığı günlere ait olduğu anlaşılan ses kayıtlarında “Burası yıkılacak bugün” diyor biri, diğeri “Hazır elimize fırsat geçmişken, yakalım yıkalım” teklifinde bulunuyor. Bir diğeri “AKP'li tüpçü tamam, dağıttı çocuklar” diyor.

DÖRTYOL'DA NELER OLMUŞTU?

26 Temmuz 2010 tarihinde Dörtyol'da 4 polisin şehit edilmesinin ardından başlayan ve etnik çatışmaya doğru sürüklenen şiddet olayları olayları tüm kenti ayağa kaldırmıştı. Dalga dalga yayılan ve Doğulu ve Kürtler'in oturduğu semtlere doğru sıçrayan olaylar sonrası 4 gün süren bir olaylar silsilesi yaşanmıştı..

Olaylar sonrası AK Parti ilçedeki gerginliğin kaynağını MHP olarak açıklamış, MHP lideri Bahçeli ise olayın kendileriyle ilgisinin olmadığını savunmuştu..

İŞTE GÜNDEMİ SALLAYACAK O SES KAYDI:



Hatay Dörtyol'da YaÅ�ananlar...

Etiketler :