GÜNDOĞDU: ARAKAN MÜSLÜMANLARINA YARDIM KORİDORU AÇILMALI

GÜNDOĞDU: ARAKAN MÜSLÜMANLARINA YARDIM KORİDORU AÇILMALI

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Arakan Müslümanları'na yardım için bir koridor açılması gerektiğini söyledi. Burada yaşanan drama dikkat çekmenin sorunu çözmeyeceğini ifade eden Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'a da, BM ve İKÖ nezdinde girişimlerde bulu

Memur-Sen Geleneksel Basın iftarı çok sayıda gazetecinin katılımı ile yapıldı. Rixos Otel'de gerçekleşen iftar programına Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, genel merkez yönetim kurulu üyeleriyle bağlı sendikaların genel başkanları da katıldı.

İftar sonrası konuşan Ahmet Gündoğdu, sendikacılığı kamu çalışanları, ülkemiz ve insanlık için yapma felsefesiyle yola çıktıklarını belirterek, "Kamu çalışanlarının haklarını korumak, kazanımlarını artırmak için kurulan toplu sözleşme masasını geride bıraktık. Taleplerimize kulak tıkayan bir anlayışla karşılaştık. Ek ödeme başta olmak üzere toplu sözleşme masasında elde edemediğimiz bütün kazanımları elde etmek için mücadelemiz sürecek. Şimdiye kadar olduğu gibi, şimdiden sonra da kamu çalışanlarının haklarının kazanımının adresi Memur-Sen olacaktır" şeklinde konuştu.

RAMAZAN'A SEL FELAKETİNİN ACISIYLA GİRDİK

Ramazan'a, Samsun'da yaşanan sel felaketinin acısıyla girdiklerini hatırlatın Gündoğdu, daha oradaki yaralar sarılmadan Arakan Müslümanları'nın acısının yüreklerini yaktığını kaydetti. Ahmet Gündoğdu, Samsun'daki felaketten etkilenen vatandaşlar için kurulan iftar çadırlarından birinin sorumluluğunu Memur-Sen'in üstlendiğini ve bir ay boyunca selden zarar gören vatandaşların kendilerinin misafiri olacağı bilgisini verdi.

ARAKAN MÜSLÜMANLARI'NA YARDIM KORİDORU AÇILMALI

Bir gün önce de Myanmar'da Arakan Müslümanlarına yönelik gerçekleşen katliam ve vahşete dikkat çekmek için bir basın toplantısı düzenledikleri ve yardım kampanyası başlattıklarını hatırlatan Ahmet Gündoğdu, bugün Memur-Sen'e bağlı sendikaların yöneticileriyle yaptıkları toplantı sonrasında, bu yıl yapacakları iftar davetlerinden vazgeçerek, bu yardımın üzerine bir o kadar da kendilerinin katkıda bulunarak Arakan Müslümanları'na 200 bin liralık yardım yapmaya karar verdiklerini ifade etti.
Arakan Müslümanlarına yardım yapmanın bile nerdeyse imkansız olduğunu dile getiren Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'a da çağrıda bulunarak, orada zulme uğrayan Müslümanlara, sivil yardım kuruluşları ve devlet kurumlarının yardım edebilmesi için yardım koridorunun BM tarafından açılmasını sağlamasını istedi. BM'nin harekete geçirilerek yardım koridorunun açılması gerektiğini de ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Basın toplantımızda Başbakan Erdoğan'a çağrıda bulunmuştuk. Sağolsunlar, yaşanan bu insanlık dramına dikkat çektiler. Ancak, dikkat çekmesi yeterli değil. Buradaki Müslüman kardeşlerimize yardım ulaştırmanın önünde engel kalmamalı, orada yaşanan insanlık dışı drama son verilmeli. Elbette bütün Budistleri suçlamak konumunda değiliz. Orada bunu yapan budist bir diktatörlük olsa da, dünyadaki sağduyulu budistleri, AB'yi, İKÖ'yü göreve çağırarak bu katlima ve insanlık dışı uygulamalara son verilmesi sağlanmalı" şeklinde konuştu.

Suriye'de yaşanan olaylara da değinen Gündoğdu, akan kanın durması, halk iradesinin önündeki engellerin kaldırılması, Suriye'nin bütünlüğünün korunması yönündeki görüşünü de katılımcılarla paylaştı.

BASINA TEŞEKKÜR

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bütün bu çalışmaları yaparken basının yanlarında yer aldığını, çalışmalarını desteklediklerini ve geniş halk kitlelerine ulaşmasında önemli bir görev üstlendiğini ifade etti. Bunu yaparken, hiçbir çarpıtma ve yanlış bilgilendirmeyle karşılaşmadıklarını da belirten Gündoğdu, bundan dolayı da ayrıca teşekkür etti. İftar programlarına katılımın bu kadar yüksek seviyede olmanın kendisini bir kez daha sevindirdiğini sözlerine ekleyen Gündoğdu, basın mensuplarının hak ettikleri yasal güvence ve teminatlara kavuşmasını arzuladıklarını kaydetti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.