Güneş: Taraftarımız bizi galibiyete taşıdı

Güneş: Taraftarımız bizi galibiyete taşıdı

Bursaspor'da İstanbul Başakşehir’i penaltı atışları sonrasında 4-3’lük skorla eleyerek çeyrek finale yükselmenin sevinci yaşanıyor.

Abdullah Avcı, Türkiye liginin en iyi futbol oynayan takımına elendiklerini belirtirken, Şenol Güneş ise taraftarlarının müthiş desteğiyle turu geçtiklerini belirtti.

Şenol Güneş maçla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Zor maç bekliyorduk. Mücadeleye sıkıntılı başladık. Taraftarlarımız böylesine soğuk havada bizi yalnız bırakmadılar. Verdikleri destekle bizi galibiyete ittiler. Başarının mimarı onlardır. Başakşehir Kompak bir takım. Böyle bir rakiple 120 dakika oynadık. Başakşehir, bizden 2 gün önce maç yapmıştı. Buraya dinlenip gelmişti. Maç öncesi Volkan belinden sakattı. Tam onu değişytirmeyi düşünürken bu kez Emre sakatlandı. Şans ve beceri bizim yanımızdaydı. Özellikle Harun’un becerisi ön plana çıktı. Pazar-çarşamba-pazar oynamak zorundayız. Bu tempoya alışmalıyız. İnşallah bu galibiyet Beşiktaş maçı için bize moral katkısı yapar. Emre’nin sakatlığı ciddi. Volkan yok. Darbelere bağlı olarak Fernandoa, Şener ve Şamil’in sıkıntıları var. Bizim açımızdan tahribatı yüksek maç oldu.”

AVCI: LİGİN EN İYİ TAKIMIYLA OYNADIK

Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ”Ligin en iyi takımlarından birisiyle oynadık. Avrupa hedefimiz hem ligde hem de kupada devam ediyordu. Ligin en çok gol atan takımı olan rakibimize çok pozisyon vermeyen, pozisyon üreten takım olduk. Oyunun her iki takıma gidip geldiği bir maç oldu. İkinci uzatma bölümünde oyun bizim lehimize döndü. Ama top kayıpları yaptık. Penaltılarda yüzde 50 şans vardı. Penaltılara biz avantajlı başladık. Ancak bunu değerlendiremedik.Keyifli, heyecanlı bir maç oldu. Avrupa kupalarına katılabilme hedefimizi ligde devam ettireceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.