Rum kesiminde cami kundaklandı

Rum kesiminde cami kundaklandı

Güney Kıbrıs'ın Limasol şehrindeki Köprülü Camii kundaklandı. Caminin veranda kısmı ve mertekleri tamamen yandı. İç kısma da sirayet eden yangın büyümeden söndürüldü.

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Cuma gecesi kundaklanan caminin veranda kısmı ve merteklerin tamamen yandığını, iç kısma sirayet eden yangının müdahale sonucu söndürüldüğünü söyledi.

Caminin daha önce de kundaklandığı bilgisini veren Atalay, Rum yetkililerin, cemaatin camiye güvenlik kameraları konması talebinin ise yerine getirilmediğini kaydetti.

"Bütün ibadethanelerin korunmasını inancımızın gereği olarak kabul ediyoruz." diyen Talip Atalay, bu tür saldırılara tepkisiz kalınmaması gerektiğinin altını çizdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise "Bu, Rumların, Türkleri ve Müslümanları hazmedemediğinin güzel bir göstergesidir. Kıbrıs Türk halkının Rumlara güvenmemesinin haklı olduğunu ortaya çıkarmaktadır." yorumunu yaptı. Eroğlu, Paskalya kutlamalarında bazı papazların verdiği vaazlardan etkilenen kişilerin bu tür bir eyleme girişmiş olabileceğini söyledi. Bu hareketin insanlıkla bağdaşmayacağını ifade eden Eroğlu, "Rum zihniyeti budur." diye konuştu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.