Gürcistan'da MÜSİAD'dan iftar programı

Gürcistan'da MÜSİAD'dan iftar programı

MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı Uyar:- "Gürcistan'a en çok doğrudan yatırım yapan ülkeler arasında Türkiye ilk sıralarda gelmektedir"

TİFLİS (AA) - Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tiflis Şubesi tarafından iftar programı düzenlendi.

Kent merkezindeki restoranda düzenlenen programda konuşan MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar, tohumlarını 9 Mayıs 1990'da bir avuç genç ve yürekli iş adamının toprağa attığı MÜSİAD'ın, 27 yılın sonunda kocaman bir çınara dönüştüğünü söyledi.

Kökleri Anadolu'nun Ahilik bilinci ile derinleşen, dalları dünyanın dört bir yanında erdemli ve ahlaklı iş yapabilme düşüncesi ile yeşeren MÜSİAD'ın uluslararası bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğine dikkati çeken Uyar, "2017 yılı ikinci 6 aylık dönemi içinde Londra, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Tiflis, Bakü, Brüksel, Lahor, Astana ve Bişkek olmak üzere 10 şubemizin açılışı beklemektedir." dedi.

Uyar, Türkiye'nin Gürcistan'a ihracatının 10 yıl önce 200 milyon dolar seviyesindeyken, geçen yıl yaklaşık 1,5 milyar dolara ulaştığına dikkati çeken Uyar, 2007'den beri Türkiye'nin, bu ülkenin en büyük ticaret ortağı durumunda olduğunu vurguladı.

"Gürcistan’a en çok doğrudan yatırım yapan ülkeler arasında Türkiye ilk sıralarda gelmektedir." diyen Uyar, Türk firmalarının Gürcistan'da bugüne kadar yaklaşık 3,5 milyar dolar tutarında proje üstlendiği bilgisini paylaştı.

Uyar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"MÜSİAD olarak iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi noktasında hizmet etmeliyiz. Farklı ülkelerde şube açarken en büyük gayelerimizden biri de bu sorunların çözümünde aktif rol almak, devletimize ve milletimize hizmet etmektir. Yakın zamanda açılış programını düzenlemeyi planladığımız MÜSİAD Tiflis Şubemiz de bu amaca hizmet edecektir."

MÜSİAD Tiflis Şubesi Başkanı Özgür Yücel de derneğin 60 bine yakın işletmeyi temsil eden ve yaklaşık bir milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan, yurt dışında 70'ten fazla ülkede, toplamda 181 noktada hizmet veren, uluslararası çok saygın bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğini söyledi.

Tiflis Şubesi'nin açılmasının üzerinden birkaç ay geçmiş olmasına rağmen iki ülke arasındaki kardeşlik bağları ve dostane ilişkilerin pekişmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Yücel, "Hizmetlerimizin siz değerli MÜSİAD dostlarının katkıları sayesinde çok daha ileri noktalara ulaşacağından eminim." diye konuştu.

Programa Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, MÜSİAD ve büyükelçilik yetkilileri, Gürcü Hayali Partisi Milletvekilleri Ruslan Haciyev, Savalan Mirzoev, Ali Mamedov ve Mahir Derziev, Birleşik Ulusal Hareketi Milletvekili Azer Süleymanov, Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patrikhanesi üst düzey yetkilisi Giorgi Zviadadze, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Türk Hava Yolları (THY) Gürcistan Müdürü Şerafettin Ekici, Doğu Gürcistan Müftüsü Yasin Aliyev, Gürcistan Müslümanları Şeyhi Ramin İgidov, Gürcü ve Türk İşadamları Derneği (GÜRTİAD) yetkilileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.