Gürel'e Akademik Görev

Gürel'e Akademik Görev

Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel, Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı oldu.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Avrupa Birliği ve Avrasya bölgelerinde önemli bir aktör olan Türkiye'de, uluslararası ilişkiler konularında yüksek kalitede eğitim almış elemana ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

 

Açıklamada, Üniversitenin Uluslararası İlişkiler Bölümünün, globalleşme sürecinin ulusal ve uluslararası boyutlarını, disiplinler arası bir yaklaşımla öğrencilere aktardığı kaydedildi.

 

Uluslararası ilişkiler alanında uzmanlar yetiştirmek üzere öğrencilere temel ve güncel bilgilerin kazandırılması, uluslararası sistemin tarihi ve 16. yüzyıldan itibaren geçirdiği evreleri, sistemin işleyişi, hukuksal çerçevesi, olayların ve olguların irdelenmesi, eleştirel ve analitik düşünme becerisini kazandırmanın hedeflediği ifade edilen açıklamada, bu amaçla Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Hukuk ve İnsan Hakları ve İzleme Komisyonları üyesi Prof. Dr. Gürel'in Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığına getirildiği belirtildi.

 

Etiketler :