Guti: "Çetenin reisi Quaresma"

Guti: "Çetenin reisi Quaresma"

Beşiktaş'ın yıldız oyuncuları Ricardo Quaresma ve Guti Hernandez önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın yıldız oyuncuları Guti ve Quaresma, Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi Programında soruları yanıtladı.

İlk olarak Beşiktaş'a geliş serüvenlerini anlatan iki yıldız oyuncu, daha sonra ise takım ve ikinci yarıyla ilgili görüşlerini açıkladı.

İspanyol futbolcu Guti: "Real Madrid'den ayrılmak istiyordum. Gelen teklifleri değerlendiriyordum. En ilgimi çeken teklif de Beşiktaş'tan geldi. Yöneticilerin de istekli olması, benim Beşiktaş'a gelmemde etkili oldu."

Portekizli oyuncu Quaresma: "Daha önce İnönü'de futbol oynamıştım. O günden sonra da o taraftarın yaptıkları beni etkilemişti. O zamanlar buraya gelmek gibi bir düşüncem yoktu. Beşiktaş'a gelmekle kendim için en iyi şeyi yaptım. Burada tekrar oynama isteği kazandım."

İMZA TÖRENİ

İspanyol futbolcu Guti, İnönü Stadı'nda düzenlenen imza töreninde çok duygu dolu anlar yaşadığını belirterek, "Özellikle böyle bir imza töreni beklemiyordum. Çok duygulandım çünkü çocukluk yaşlarından beri Real'de oynuyordum. O gün stadı öyle görmek benim hayatımın unutulmaz günlerinden biriydi" dedi.

Portekizli oyuncusu Quaresma ise, "İlk geldiğim gün havaalanındaki "hoş geldin"den çok mutlu olmuştum. Stattaki imza töreni de çok güzeldi. O gün yaşananları asla unutmayacağım. Taraftarların gösterdiği sevginin karşılığını başarılarla ödemek istiyorum" diye konuştu.

Guti, Beşiktaş İnönü Stadı'nın ve taraftarının Avrupa'nın en iyi 3 stadı ve taraftarından biri olduğunu söylerken, Quaresma ise şunları söyledi: "Benim elimde olsa tüm maçlarımızı İnönü Stadı'nda oynamak isterim. Çünkü şampiyonluk yolunda taraftarımız bizi inanılmaz motive ediyor."

GUTI: "İLK HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLAR LİGİ OLMALI"


İkinci yarıda tüm maçları kazanabilirler iddiasıyla ilgili olarak Guti: "Takım olarak iyi işler yapıyoruz, kulübümüz de çok önemli isimler de kadromuza kattı. Ligin çok kolay olmadığı ise ortada. Gerçekçi olmak gerekirse ilk hedefimiz Şampiyonlar Ligi olmalı, tabi şampiyonluğu da sonuna kadar kovalayacağız." dedi.

Quaresma ise bu konuyla ilgili ligdeki tüm maçları kazanmanın ellerinde olduğunu ancak bunun zor bir hedef olduğunu belirtti.

Türkiye Ligi'nin sert bir lig olduğunu söyleyen Guti, Türkiye Ligi'nin kalitesinin her geçen gün artığını ve Türk takımlarının Avrupa'da yakın zamanda daha fazla boy göstereceğini düşündüğünü belirtti.  

Quaresma, İstanbul'daki yaşantısılya ilgili olarak şunları söyledi: "İstanbul'da umduğumun çok üzerinde mutluyum. Çok güzel bir 6 ay geçirdim. Beşiktaş'ta bana bu sevgiyi gösteren insanlara daha fazla katkı vereceğimi düşünüyorum."

QUARESMA: "EN BÜYÜK SIKINTIMIZ.."

Guti de İstanbul'da mutlu olduğunu söylerken, ikinci yarı öncesinde çok daha iyi durumda bulunduklarını ve büyük bir sakatlık yaşamamaları halinde iyi bir sezon geçireceklerini söyledi.

Quaresma oyun yapılarıyla ilgili konuşurken, en büyük sıkıntılarını da açıkladı: "Ofansif olarak güçlü olduğumuz ve bu düşüncede olduğumuzu herkes biliyor. Ofansta yakaladığımız pozisyonları çok iyi değerlendiremiyoruz. 3-5 gol atacağımız yerde 1-2 gol atıyoruz ve bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Maçlarda ne kadar daha fazla gol atabileceğimizi antrenmanlarda deniyoruz."

ORTAK KARARLARI ARDA..

Guti, Türkiye'de en beğendiği oyuncu olarak Galatasaray Kaptanı Arda'yı söyledi. Guti'ni Arda ile ilgili düşünceleri şöyleydi: "Çok sakatlık yaşadı bu sezon ancak kendisini çok önemli bir geleceğin beklediğini düşünüyorum. Bizim takımımızda da çok önemli yerli oyuncular var. Bunlardan bir tanesi de Nihat Kahveci. Genç arkadaşlarımız da çok büyük tecrübeler kazanıyor, bu isimlerden biri de Necip. Necip'in de çok iyi bir kariyerinin olacağına inanıyorum."

Quaresma, Arda ile birlikte Alex'i de beğendiğini açıkladı. Q7 bu konuyla ilgili şunları söyledi: "Arda sakatlık yaşamasaydı çok daha faydalı olacaktı. Oynadığı az sayıda maçta kalitesini net bir şekilde ortaya koydu. Alex'i Brezilya'dan bu yana takip ediyorum, Türkiye Ligi'ne rahat uyum sağladı ve çok faydalı. Türkiye'de çok önemli oyuncular var."

"ÇETENİN REİSİ QUARESMA"

İspanyol yıldız, Başkan Yıldırım Demirören ile ilgili de espirili bir açıklamada bulundu. Futboldan çok iyi anlıyor ancak golf için biraz daha ders alması gerekiyor dedi. Quaresma ise aynı konu hakkında espirili bir şekilde, "Ben bu konuda konuşamam, çünkü golfü sevmiyorum" dedi.

'Portekizliler Çetesi'nin reisi kim?' sorusuna, Guti, Quaresma yanıtı verdi. Guti, Portekizliler 4 kişi, ben burada tek İspanyolum dedi. Quaresma ise bu soruyu gülerek geçiştirdi. 

TARAFTARA MESAJLARI

Son olarak taraftara mesajlarını ileten futbolcular şunları söylediler:

Guti: "Taraftarımız üzerlerine düşenleri en iyi şekilde yapıyor. Bu sene hedeflerimiz Türkiye Kupası'nı kazanmak, UEFA'da olabildiğince en üst noktaya gelmek, ligde ise en kötü şartlarda Şampiyonlar Ligi'ne gitmek. Bu kadro Şampiyonlar Ligi'nde olmayı hak ediyor ve orada iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum.

Quaresma: "Taraftara tek söyleyebileceğimiz teşekkür etmek. Onlardan tek isteğimiz bu desteklerini hiç kaybetmeden sürdürmeleri. Bizimn hedefimiz şampiyonluk ancak gerçekçi bakarsak Şampiyonlar Ligi'ne girmek çok önemli. Avrupa Ligi'nde bu kadroyla iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Türkiye Kupası'nı da kazanmak istiyoruz. Çok iyi kadromuz var ama maçları isimler kazandırmıyor. Sahada mücadele ederek maçlar kazanılıyor."

Quaresma, Ronaldo ile ilgili ise şunları sölyedi: "Dünyanın en iyi futbolcusu bir Portekizli! Ben değilim, Cristiano Ronaldo. Ronaldo altın topu kazanmış bir oyuncu. Kendisinin benim ülkemden olması beni tabii ki mutlu ediyor." 

Etiketler :