Ha CHP, Ha MHP

Ha CHP, Ha MHP

Kutan, CHP ve MHP’nin uzlaşmaz tutumunu eleştirerek,”Sırf muhalefet olsun diye karşı çıkıyorlar. Ha CHP, ha MHP” diye konuştu.

SP eski Genel Başkanı ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan, Milli Görüş’ün 40. yıldönümü etkinlikleri hakkında bilgi vermek amacıyla Ankara’daki gazeteci ve yazarlarla, IYFO Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Gazetecilerin soruları üzerine anayasa değişikliği konusunda değerlendirmelerde bulunan Kutan, CHP ve MHP’nin uzlaşmaz tutumunu eleştirerek,”Sırf muhalefet olsun diye karşı çıkıyorlar. Ha CHP, ha MHP” diye konuştu.

 

Milli Görüş’ün 40. yıldönümü etkinlikleri, Mayıs ayı sonunda düzenlenecek geleneksel Fetih Şöleni öncesinde ve sonrasında gerçekleştirilecek yeni bir dünya bayramı kutlamaları ile devam edecek. ESAM ve IYFO’nun birlikte organize ettiği 19. Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi ve 5. Müslüman Gençler İşbirliği toplantılarına, bu yıla özel olarak Müslüman ülkelerden üst düzey ve kalabalık bir katılım bekleniyor. ESAM Genel Başkanı Recai Kutan ile IYFO Genel Başkanı Hasan Bitmez, toplantı hazırlıkları hakkında bilgi vermek amacıyla Ankara’daki gazeteci ve yazarlarla, IYFO Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

100 MÜSLÜMAN ÜLKEDEN KATILIM BEKLENİYOR

Çok samimi bir ortamda gerçekleşen programda konuşan Recai Kutan, bu yılki kutlamaların önemi ve hazırlıkların hangi aşamada olduğu hakkında açıklamalarda bulundu. ESAM ve IYFO’nun bu yıl Müslüman Topluluklar Kongresi ile Müslüman Gençler İşbirliği Toplantısı’nı birlikte organize ettiklerini belirten Kutan, “Bu programları birlikte organize ettik. Toplantıları, Fetih Şöleni’nin yapıldığı dönemde yapıyoruz ki, bu kardeşlerimiz geldiklerinde İstanbul’un fethinin ihtişamını görsünler” dedi. 26 Mayıs’ta başlayacak olan bu uluslararası toplantıların 4-5 gün boyunca dolu dolu geçeceğini belirten Kutan, “Önce Müslüman Topluluklar Birliği toplantısını 27-29 Mayıs tarihleri arasında yapıyoruz. Buna, devletle irtibatı olmayan İslami kuruluşların liderleri ve temsilcileri geliyor. Geçen sene 80 Müslüman ülkesinden iştirak oldu. İnşallah bu yıl daha fazla katılım bekliyoruz. Bu misafirlerimizle, misafir ettiğimiz otelde 2 gün boyunca Müslüman ülkelerin meselelerini ele alıyoruz. Gelecek misafirlerimize hangi konuları ele alacağımızı ve yapacakları sunum hakkında önceden bilgi veriyoruz” diye konuştu.

FETİH ŞÖLENİ BEŞİKTAŞ’TA

Yabancı misafirlerin; toplantıların ardından 29 Mayıs’ta AGD’nin düzenleyeceği Fetih Şöleni’ne katılacağını belirten Kutan, bu yılki kutlamaların Beşiktaş İnönü Stadı’nda olacağını vurguladı. 17.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek kutlamaları, gelen yabancı misafirlerin görmesinin önemli olduğunu vurgulayan Kutan, “Bu şölene çok coşkulu kalabalıklar geliyor. Gelen misafirler, bu programdan etkileniyorlar” diye konuştu.

200 MÜSLÜMAN ÜLKEDEN ÖĞRENCİLER DE DAVETLİ

Kutan, Milli Görüş etkinliklerinin, Fetih Şöleni’nden sonra 30-31 Mayıs tarihleri arasında 5. Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantısı ile süreceğini belirterek, programa IYFO’nun davetlisi olarak 200 civarında Müslüman ülkeden öğrencinin katılacağını dile getirdi. “Toplantıda, ‘Müslümanlar nasıl bir araya gelecek? Birlik ve beraberliğin tesisinde gençlere ne görev düşüyor?’ konuları ele alınacak” diyen Kutan, birkaç sene önce Makedonyalı bir iş adamının öncülüğünde gerçekleştirilen ve başta Makedonya olmak üzere Bulgaristan, Sırbistan, Bosna Hersek, Romanya ve Balkan ülkelerinden gelen öğrencilerin katıldığı toplantıda, yaptıkları işin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını hatırlattı.

D-8’İ UNUTTURMAMA TOPLANTISI

ESAM’ın organize ettiği ve her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen D-8’in kuruluş yıldönümü kutlamasını bu yıl 15 Haziran’da yine Çırağan Sarayı’nda yapmayı planladıklarını ifade eden Kutan, “Bu programla, 1997’de imzalanan D-8 anlaşmasının kuruluş yıldönümünü kutluyor ve bu projenin unutulmasının önüne geçmek istiyoruz. Çünkü Erbakan Hoca tarafından Refahyol hükümeti döneminde gerçekleştirilen bu proje, tabiri caizse buzdolabına konuldu. Biz de unutulmaması için her sene, bir program icra ediyoruz. 13 yıl içerisinde yaptığımız toplantılara, imza atan liderler, genel sekreterler ve D-8 ülkelerin liderleri katıldı. Şimdi Bangladeş Devlet Başkanı olan Şeyh Hasina, iki defa geldi” dedi. D-8’in, nüfusu 60 milyonun üzerinde olan ülkelerin bir araya gelmesiyle oluşturulduğu vurgulayan Kutan, ikinci halkada 60 Müslüman ülke ile 160 ezilen ülkenin katılımını hedefleyen çok önemli bir proje olduğunun altını çizdi. Recai Kutan, “Bütün bu çalışmaların amacı, yeni ve adil bir dünya inşa etmektir” diye konuştu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ OLUMLU AMA YETERSİZ

Kutan gazetecilerle yaptığı sohbette bir soru üzerine anayasa değişiklikleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Atılan adımları olumlu buluyorum ama Türkiye’de gerçek anlamda yeni ve sivil bir anayasa yapılmasında zorunluluk var” dedi. Münferit değişikliklerle ideal bir anayasaya ulaşmanın mümkün olmadığını belirten Kutan, “Toptan yeni bir anayasa yapılması gerekir” dedi. Kutan, “Bu binanın temeli çürük. Çürük temel üzerine, sağlam bina yapılmaz” diyerek, devletin değil milletin ve fertlerin ihtiyaçlarını her şeyin üstünde tutan bir anayasa yapılması gerektiğini söyledi.

12 Eylül darbecilerine yargı yolunu kapatan Geçici 15. Madde’nin kaldırılmasını da değerlendiren Kutan, “Geçici 15. Madde’nin kaldırılması iyi de, matematikte gerek ve yeter diye bir şart vardır: Bu gerekli ve ama yeterli değil” dedi.

“HA CHP, HA MHP”

Başka bir soru üzerine CHP ve MHP’nin uzlaşmaz tutumunu da eleştiren Kutan, “CHP ve MHP yapıları itibariyle, devlet partileridir.Devletin haklarını fert haklarından üstün tutan zihniyete sahiptirler. Adları sağcı veya solcu olsun. Temel yapılarında fark yok. Dolayısıyla, ikisinin birden karşı çıkışını yadırgamıyorum. Sırf muhalefet olsun diye karşı çıkıyorlar. Ha CHP, ha MHP” diye konuştu.

====================

MİLLİ GÖRÜŞ 40. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

DÜZENLEYEN ETKİNLİK YER TARİH

ESAM 19. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi İstanbul 27-29 Mayıs 2010

AGD İstanbul Fethi’nin 557.Yıldönümü Fetih ve Gençlik Şöleni İstanbul 29 Mayıs 2010

IYFO 5.Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantısı İstanbul 30-31 Mayıs 2010

ÖĞDER Müslüman Öğretmenler Birliği Toplantısı İstanbul 30 Mayıs 2010

ESAM 13. D-8 Yıldönümü Kutlaması İstanbul 19 Haziran 2010

 

ASLAN DEĞİRMENCİ-VAKİT

 

Etiketler :