Ha İsrail ha İran!

Ha İsrail ha İran!

İzlediği Şii mezhepçi politika ile Suriye, Irak, Afganistan ve Yemen’de binlerce Sünni Müslüman’ın katledilmesinde rol oynayan İran bu kez de Suriye’yi kan gölüne çevirdi. İran’ın mezhepsel ırkçılık yaptığını söyleyen Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurr

 İzlediği Şii mezhepçi politika ile Irak, Afganistan ve Yemen’de binlerce Sünni Müslüman’ın katledilmesinde rol oynayan İran bu kez de Suriye’yi kan gölüne çevirdi. İran’ın mezhepsel ırkçılık yaptığını söyleyen Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, “İran’ın dinle hiçbir alakası yok. Dini kullanarak Müslümanları katlediyor” dedi.

KİRLİ OYUNDA İRAN PARMAĞI

Müslüman birliğinin oluşmasının önündeki en büyük engelin İran olduğunu belirten Mustafa “İran, Müslümanları katleden ülkelerle iş birliği yapmayı sürdürüyor. Irak, Afganistan ve Yemen’i Şii mezhepçi politikaları çerçevesinde karıştıran İran, Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü ile Suriye’yi de kan gölüne çeviriyor. “İran’ın Kılıcı” olarak bilinen Kasım Süleymani komutasındaki Kudüs Gücü, Türkmenleri ve Özgür Suriye Ordusu’nu hedef alırken Azez’in PYD kontrolüne geçmesi için çalışıyor” dedi.

İRAN IRKÇILIK YAPIYOR

Mustafa, “İran tamamen dini faktörleri ön planda tuttuğunu iddia ederek ırkçılık yapıyor. Dünyanın muhtelif bölgelerinde Müslümanları katlediyor. Bunların dinle alakaları yok. Irak’ta yapmış oldukları katliamlar neticesinde Irak’ta Maliki ile beraber bir yönetim kurdular. Orada kendilerinden olmayan topluluğu ezdiler ve İran’a bağlı kukla bir rejim ürettiler. Aynı rejimi Suriye’de de üretmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

KUDÜS GÜCÜ ESED ÇETELERİYLE BERABER

Özellikle son dönemde Bayırbucak Türkmenlerine yapılan katliamın arkasında İran’ın da parmağı olduğunu söyleyen Mustafa, “Kudüs Gücü’nün komutanı Kasım Süleymani 3 senedir Suriye’de. Kudüs Gücü önce Şam’da faaliyet gösterirken daha sonra ılımlı muhalefetin olduğu her yerde Esed güçleriyle beraber katliam yapıyor. İran bütün cephelerde Esed çeteleriyle birlikte hareket ediyor. Türkmenlere ve ÖSO’ya karşı saldırılar yapıyor. İran’ın bölgede stratejik planları var. İran, Suriye’ye mezhepsel olarak bakıyor” dedi.

MÜSLÜMANLARI KATLEDİYORLAR

İran’ın Suriye’de mezhepsel temizlik yaptığını belirten Mustafa, “İran 15 sene öncesine kadar Nusayrileri kâfir olarak görüyordu. Ama şu anda Nusayrilerle bire bir çalışıp Müslümanları katlediyorlar. İran bunların yanı sıra izlediği politika doğrultusunda Sünni Kürtlerin tamamını sorgusuz sualsiz idam ediyor. Ne hikmetse aynı İran Suriye’de PYD ile beraber çalışıyor. Burada büyük bir tezat ve fitne var. Filistin’i koruyor gibi görünen İran, samimi Filistinlilere zulmediyor. Suriye savaşından sonra İran, Hamas’a yaptığı bütün yardımları kesti” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.