Şimdi de bu iddia konuşuluyor

Şimdi de bu iddia konuşuluyor

Muhalifler kimyasal silahların sınıra sevk edildiğini iddia etti.

Suriye yönetiminin dün ellerindeki kimyasal silahları dış müdahale olursa kullanacakları yönündeki açıklama sonrasında hem yeni iddialar hem de dünya çeşitli tepkiler geldi.

"KİMYASAL SİLAHLAR SINIRLARA SEVKEDİLDİ"

En dikkat çekici açıklama muhalifler tarafından yapıldı. Özgür Suriye Ordusu, Şam yönetiminin kimyasal silahlarını sınıra yakın havaalanlarına sevk ettiğini idda etti. Özgür Suriye Ordusu tarafından yapılan açıklamada "silahların yerlerini ve pozisyonlarını biliyoruz" denildi.

NETANYAHU: SİLAHLAR HİZBULLAH'IN ELİNE GEÇEBİLİR

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, Şam rejiminin yıkılması durumunda Suriye'nin elinde bulundurduğu kimyasal silah stokunun Hizbullah'ın eline geçebileceği uyarısında bulundu.

Netanyahu, ''Ülkemizi korumak için gerekirse harekete geçmeliyiz'' dedi.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da dün bir televizyon programında, orduya ''saldırı dahil her konuda hazırlıklı olma'' emri verdiğini söylemişti.

BAN: SÖZ VERDİLER, KULLANMAYACAKLAR

Konuyla ilgili bir ilginç açıklama da BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan geldi. Ban, Suriye'nin kimyasal silah kullanmayacağına dair söz verdiğini söyledi.

Balkan turu kapsamında Sırbistan'ı ziyaret eden Ban Ki-mun, başkent Belgrad'da düzenlediği basın toplantısında, "Birinin kimyasal silah kullanmayı düşünmesi bile gerçekten korkunç olurdu. Böyle bir şeyi önlemek için gerekli tedbirler alınacak. Birleşmiş Milletler, Suriye'deki durum konusunda Arap Ligi ile yakından ve koordineli bir şekilde görüşmeler yürütüyor" dedi.

Suriye yönetiminin kimyasal silah kullanmamayı taahhüt ettiğini vurgulayan Ban Ki-mun, BM Barışı Koruma misyon temsilcisinin Suriye'deki durumu değerlendirmek üzere bu ülkeye gideceğini bildirdi.

SURİYE'NİN ELİNDEKİ KİMYASAL SİLAHLAR

ABD ve İsrailli yetkililer, Suriye'deki kimyasal silahları yakından takip ediyor. ABD'ye göre Suriye'nin elinde ''hardal gazı, VX ve Sarin'' gibi kimyasal silahlar ile füze sistemleri bulunuyor. (habertürk/Ajanslar)


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.