Ahmedinejad'dan AKP kongresine gönderme: "Bazı dostlar savaş istiyor"

Ahmedinejad'dan AKP kongresine gönderme: "Bazı dostlar savaş istiyor"

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 4. Olağan Kongresi’nde Suriye konusunda yapılan konuşmaları değerlendiren İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, kongredeki konuşmacıların savaş taraftarı olduğunu ileri sürdü.

Yerli ve yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ahmedinejad’a, El Manar televizyonu muhabiri tarafından Başbakan Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Pazar günkü kongrede Suriye konusunda yaptıkları konuşma ve İran’a karşı Erdoğan tarafından yapılan eleştiriler konusu soruldu.

Erdoğan ve Mursi’nin isimlerini telaffuz etmeden soruya yanıt veren Ahmedinejad, “Suriye’nin nasıl yönetilmesi konusu milletinin karar verebileceği ve hakkı olan bir konudur. Adalet, özgürlük ve saygı tüm milletlerin hakkıdır. Suriye konusunda iki yöntem üzerinde durulmaktadır. Birisi savaş, diğeri uzlaşma. Biz, Suriyelilerin milli uzlaşma yaparak sorunlarını çözmesini söylüyoruz bazı dostlar savaş istiyor. Bizce yöntem, özgür seçimlere dayalı milli uzlaşmadan geçiyor. Oradaki dostlar demek ki savaş yöntemi taraftarılar. Biz, onlara hangi yöntemi seçeceklerini söyleyemeyiz” ifadesini kullandı.

 



Başbakan Erdoğan, kongredeki konuşmasında İran, Rusya ve Çin’den Suriye konusundaki tavırlarını değiştirmesini talep etmişti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.