İHA tespit etti F-16'lar PKK'lıları vurdu

İHA tespit etti F-16'lar PKK'lıları vurdu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsal alanında insansız hava aracı (İHA) tarafından tespit edilen PKK'lı grup, F-16 savaş uçakları tarafından bombalandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsal alanında insansız hava aracı (İHA) tarafından tespit edilen PKK'lı grup, F-16 savaş uçakları tarafından bombalandı. Bombalama sırasında yükselen alev ve duman yine İHA tarafından tespit edildi. Nokta atışla etkisiz hale getirilen örgüt üyelerinden bazılarının kaçışı görülürken, yapılan ikinci atışla bunlarda etkisiz hale getiriliyor. 
 
 
Hakkari ve çevresinde uçuş yapan İHA'lar boşaltılmış olan bir köyün çevresinde insan hareketliliğini görüntüledi. Yanlarında katır veya atlarında bulunduğu grubun hareketliği gözle görülürken, köy dışına çıkan grubun eylem hazırlığı yapan örgüt üyeleri olduğu dikkat çekiyor. Yaklaşık 3 saat görüntü alan İHA'nın değişik kameralarla çektiği hareketlilik sürekli takip ediliyor.  Grubun içerisinde bazı kişilerin hayvanlara sürekli bir şeyler yüklediği dikkat çekiyor. Hareket merkezinin koordine ettiği operasyon için bölgeye gelen F-16 savaş uçaklarının nokta atışla etkisiz hale getirdiği grubun üzerinden alev ve dumanlar yükseliyor. Atış sırasında bazı kişilerin uzaklaştığını görüntüleyen İHA, hareket merkezinin verdiği koordinata göre uçaklar o alanına bombalıyor. Yapılan operasyon sonrasında İHA'lar bölgeyi tekrar tarıyor. Ancak operasyon öncesi yaşanan hareketlilikten herhangi bir iz kalmamıştı. Bombalanan alanların üzerinden dumanlar yükselirken, boşaltılan köy ise bombalama sırasında hasar görmedi.                   
 
 
Edinilen bilgiye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında tespit edilen grubun örgütün eylem grubu olduğu ve katır ve atlarla silah ve değişik mühimmat taşıdıklarının belirlendiği öğrenildi. Yaklaşık 15 kişiden oluşan grubun etkisiz hale getirilmesiyle bölgede yapılacak olan bazı eylemlerin önlendiğini dile getiren yetkililer, “İHA'nın tespit ettiği görüntü harekat merkezinde en ince ayrıntısına kadar incelendi. Örgüt mensubu olduğu belirlenince operasyon yapıldı. Zaten operasyonda boşaltılan köyde kimsenin olmadığı görüntülerde görülüyor. Ayrıca köy boşlatılmasına rağmen bombalama sırasında herhangi bir zarar görmediği de görülüyor” dediler.
 
Kaynak:Stargazete.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.