Hapisteki eşini baba yaptı

Hapisteki eşini baba yaptı

Tüp bebek operasyonu için parmaklılar ardından eşine gizlice sperm gönderen Filistinli mahkum Ammar ez-Zebin’in bebeği Mühenned dünyaya geldi.

Tüp bebek operasyonu için parmaklılar ardından eşine gizlice sperm gönderen Filistinli mahkum Ammar ez-Zebin’in eşi Ümmü Beşair, Nablus’taki el-Arab el-Tahassusi Hastanesi’nde Mühenned adını verdikleri bebeğini dünyaya getirdi.

Batı Şeria’nın Cenin kentinde yaşayan Zebin’in eşi Ümmü Beşair, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin ve eşinin en büyük hayali olan oğlu Mühennned’in doğumuyla hayatının en güzel anlarını yaşadığını söyledi

Eşinin sperminin hapishaneden nasıl çıkarıldığını açıklamak istemeyen Ümmü Beşair, "Güvenlik gerekçesiyle eşimle görüşmeme izin verilmiyor. Aramızdaki tek bağ mektuplar ve avukatlar. Ammar son mektubunda Mühenned’in dünyaya gelmesi için dakikaları, saniyeleri saydığını söylemişti" dedi.

Doğal yollarla hamile kalmasının mümkün olamadığını söyleyen Ümmü Beşair, "Eşimin kardeşinin, anne ve babasının şehit olmasından sonra ev bomboş kaldı. Ben kızlarımla tek başıma yaşıyordum. Tüm bunlar beni bu şekilde hamile kalma yoluna itti" diye konuştu.

Anne, eşleri hapishanede tutuklu bulunan diğer kadınları da çocuk doğurmaya teşvik edecek bir adım attıklarını belirtti.

Tüp Bebek Doktoru Salim Ebu Hizran AA muhabirine yaptığı açıklamada, spermin kendisine 12 saat sonra ulaştığını, annenin rahmine koymadan önce spermi dondurduğunu ve 2 başarısız girişimin ardından üçüncüsünde başarı sağlandığını söyledi.

Doktor, Mühenned bebeğin durumunun gayet iyi olduğunu, diğer sağlıklı bebekler gibi hiçbir şikayetinin bulunmadığını söyledi.

Rafidya Hastanesi Kadın Doğum Bölümü Başkanı Süleyman Ebu İydeh de spermin nakledilmeden önce 72 saat kadar canlılığını sürdürebildiğini ve nakil operasyonunun uygun şartlarda yapılması gerektiğini ifade etti.

Ramallah’taki Filistin hükümetinde Esirler Bakanı İsa Karaki, operasyonun kısıtlamalara karşı gelmek için esir tarihinde görülmemiş bir meydan okuma olduğunu dile getirdi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları’nın önde gelen isimlerinden olan Ammar ez-Zebin, 27 kez müebbed ve 25 yıl hapis cezası ile 1998’den bu yana Hedarim Hapishanesi’nde bulunuyor.

Filistinli tutuklu, tutuklandıktan birkaç sene sonra tüp bebek operasyonu için iki kez cezaevinden sperm yollamış ancak nakil işlemleri başarısız olmuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.