Suriye'den akıl almaz suçlama

Suriye'den akıl almaz suçlama

Suriye devlet televizyonu binasında bugün gerçekleşen şiddetli bir patlamanın ardından, Suriye Enformasyon Bakanı çılgın bir iddiada bulundu.

Suriye'ye devlet televizyonuna bugün düzenlenen saldırıyla ilgili Şam yönetiminden gelen "suçlama" Ankara ile olan ilişkileri daha da gerecek.

Suriye Enformasyon Bakanı İmran El Zobi , saldırının arkasında hangi güçlerin olduğunu bildiklerini ifade etti. El Zobi, saldırıyla ilgili Türkiye , Katar ve Suudi Arabistan'ı suçladı.

Suriye Devlet Radyo ve Televizyonu Genel Müdürlüğü binası bugün büyük bir bombalı saldırının hedefi oldu. TV binasının 3. katında meydana gelen patlamada en az 3 yaralı olduğu bildirildi.

ALÇAKLIKLARINI GÖSTERİYORLAR  

Suriye Özgürlük Ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Şam yönetimi doğrudan Türkiye'yi ve 2 Arap ülkesini hedef aldı.

Saldırı sonrasında devlet televizyonuna bağlanıp açıklama yapan Suriye Enformasyon Bakanı İmran El Zobi, saldırının arkasında hangi güçlerin olduğunu bildiklerini ifade etti. El Zobi, bir adım daha ileri gitti ve saldırıyla ilgili Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ı suçladı.

Bakan,""Biz siyasi olarak bu saldırıların kimin desteklediğini onlara ekonomik destek verdiğini biliyoruz. Bu saldırı arkasındakilerin alçaklığını gösteriyor. Bu ister Katar, Arabistan, Türkiye veya MOSSAD olsun""ifadesini kullandı.

Suriyeli Bakan gerçekleştirilen saldırıların televizyon yayınlarını durduramayacağını ifade ederek,"Tüm çalışanlarımız görevlerinin başında, yayınlarımız devam ediyor. Yayın yapacak binlerce çalışan, stüdyo ve yerimiz var." dedi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASINA MİSİLLEME Mİ?

Bakan'ın bu sözleri dün Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamayı akıllara getirdi. 8 askerin şehit olmasıyla ilgili olarak Şam yönetimini işaret eden Başbakan Erdoğan, "Düşman ülke" demiş ve Esad'ı suçlamıştı. Şam'dan patlama sonrasında benzer bir açıklama gelmiş olması da Suriye'nin o sözlere misilleme girişimi olarak nitelendi.

Suriye'yi sarsan Devlet Televizyonuna saldırı sonrası yayınlanan ilk görüntülerde binan bir katının büyük zarar gördüğü görülüyor.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.