Haberal'ın Heyetine Operasyon

Haberal'ın Heyetine Operasyon

.Ü. Kardiyoloji Enstitüsü heyeti 16 Ekim 2009’da ‘Taburcu olsun’ raporu verdi. 3 doktoru değiştirilen heyet 1 Nisan’da raporla ‘Hayati risk var’ dedi.

Ergenekon’un “üst düzey” yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan ve tutuklandığı günden bu yana 362 gündür cezaevine girmeyen Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal’a İstanbul Kardiyoloji Enstitüsü tarafından 6 ay arayla birbirinin zıddı 2 rapor verildi. 16 Ekim 2009’da

5 kişilik heyet “Taburcu edilsin” raporu verirken 1 Nisan’da Ergenekon Mahkemesi’ne ulaşan 5 kişilik heyet raporunda “Depresyonda, hayati risk var” denildi. Mahkeme tüm raporları Adli Tıp’a gönderip “Hayati risk var mı” diye sordu.

5 KİŞİLİK HEYET ‘HAYATI RİSK VAR’ DEDİ

İstanbul 13. Ağır Ceza, İ.Ü. Kardiyoloji Enstitüsü’nden 29 Mart’ta Haberal’ın sağlık durumuyla ilgili rapor istedi. Kardiyoloji Anabilim Dalı Prof. Dr. Zerrin Yiğit, Prof. Dr. Sezer Karcıer Münipoğlu, Prof. Dr. Cengiz Çeliker, Prof. Dr. Murat Ersanlı ve Doç. Dr. Barış Ökçün imzalı, bir sayfalık rapor 1 Nisan’da mahkemeye ulaştı. Raporda depresyon teşhisiyle Haberal’a üçlü ilaç tedavisi yapıldığı, hastanın psikolojik durumunun ciddi kalp ritim bozukluğu yaratabileceği, yeni başlanacak antiaritmetik ilacın olabilecek yan etkilerinin takibi için hastanede tedavisine devam edilmesi, hastalığı hayati risk taşıdığından uygundur’’ denildi.

‘DOKTORLARA BASKI YAPILIYOR’ İDDİASI

Kardiyoloji Enstitüsü, 16 Ekim 2009 tarihli Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Zerrin Yiğit başkanlığında Prof. Dr. Ceniz Çeliker, Prof. Dr. Vedat Sansoy, Prof. Dr. Tevfik Gürmen ve Doç. Dr. Cengizhan Türkoğlu’ndan oluşan 5 kişilik heyet raporunda ise Mehmet Haberal için “tedavisine ayakta devam edilerek bir ay sonra kontrole gelmek üzere taburcu edilmesine” denilmişti. Bu raporu veren 2 profesör ile bir doçentin değiştirilerek oluşturulan yeni heyetin “Hayati tehlikesi var” raporu vermesi “Kardiyoloji Enstitüsü’nde doktorlara ‘Haberal’a taburcu olamaz raporu verin’ diye baskı yapıldığı, direnen doktorların heyetten çıkarıldığı” iddialarını yeniden gündeme getirdi.

Kaynak: Star

Etiketler :