Habertürk'ten resmen kovuldu

Habertürk'ten resmen kovuldu

Ha gitti ha gidiyor denilirken Habertürk Gazetesi, gazeteci-yazar Bekir Coşkun’un işine resmen son verdi.

Habertürk Gazetesi, gazeteci-yazar Bekir Coşkun’un işine son verdi. Coşkun gönderilmesinin siyasi olduğunu idda etse de kulislerde yüksek maaş nedeniyle gönderildiği konuşuluyor.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, sabah saatlerinde Habertürk Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Bekir Coşkun’u arayarak, işine son verildiğini tebliğ etti.

Bekir Coşkun da işine son verildiğini ANKA’ya doğruladı. Coşkun, bir soru üzerine, “Altaylı’nın beni arayarak işime son verildiğini tebliği etti. Altaylı, editörler ve Habertürk’ün sahibinin işime son verilmemesi konusunda son derece çaba sarfettiğini biliyorum. Ancak, baskı çok yoğundu yapılacak birsey yok. İlk bertaraf olan ben oldum. Bir ormanda yangın çıkarsa, o ormanda hiçbir canlı kalmaz, bütün canlılar yanar. Türkiye’de de bir orman yangını var. Bunu hep söyledim. Bu yangın devam ediyor, bu gidişle de ormandaki yangın gibi herkesi yakacak” dedi

Medyatava ise Coşkun'un yüksek maaş nedeniyle işine son verildiğini idda etti.

İşte Medyatava'daki o haber:

Habertürk'le Bekir Coşkun arasındaki kriz geçen ay maaş yüzünden patlak verdi. Hürriyet'ten geçen yıl 9 Eylül'de Habertürk'e geçen Bekir Coşkun'un sözleşmesinin bitmesine kısa bir süre kala, Habertürk yönetimi Coşkun'un maaşının yüksek olduğunu ve revize edilmesini istedi...

MAAŞI 27 BİN LİRA
Bekir Coşkun, 23+4 olmak üzere Habertürk'ten 27 bin lira maaş alıyor. 23 bin lira kendi alırken, geri kalan 4 bin lira şoförü, sekreteri gibi giderlere ödeniyor. Ankara'daki ofiste en iyi oda Bekir Coşkun'a tahsis edildi. Bir yılın sonunda yönetim, sigortalarla birlikte Coşkun'un maliyetinin gazete için ciddi bir kalem oluşturduğuna karar verdi.

TAYYİP TRİO YAZISI
Gazete yönetimiyle Bekir Coşkun arasında maaş krizi yaşanırken referanduma bir hafta kala Bekir Coşkun, 'Tayyip Trio' adlı bir yazı yazıp gazeteye gönderdi. Gazete yönetimi ise bu yazının çok sert olduğunu söyleyerek Coşkun'un yazısını gazeteye koymadı.

HABER MELİH AŞIK'A UÇTU
Bunun üzerine devreye Milliyet'ten Melih Aşık girdi ve 11 Eylül'de köşesinde isim vermeden Bekir Cıoşkun'un sansürlendiğini yazdı. Aşık köşesinde şöyle dedi;
“Ünlü bir yazar dostumuzun sütununda dün ‘Rahatsızlığı nedeniyle bugünkü yazısını yazamamıştır’ ibaresi vardı. Sorup soruşturduk... Söylentiye göre, hafta sonuna kadar hastalanması salık verilmiş. Demokrasi ve özgürlüğün yaklaştığını buradan da anlayabilirsiniz !

PARA KRİZİ-SANSÜR KRİZİ
Habertürk'te para krizi olarak başlayan Bekir Coşkun krizi bir anda 'Tayyip Trio' yazısıyla sansür krizine dönüşmüş oldu. Bunun üzerine yönetim bir hafta tatile çık önerisini getirdi Bekir Coşkun'a... Bunun üzerine Coşkun da tatile çıkarak Cunda adasına yerleşti...

HÜRRİYET'TEKİ KRİZ TIRMANDIRMA POLİTİKASI
Bekir Coşkun, zaman zaman Hürriyet'te de kriz tırmandırma politikaları yapmış, bunda da başarılı olmuştu. Coşkun, Ertuğrul Özkök'ü zora sokacak yazılardan sonra Cunda'ya çekilir ve bir hafta sonra birinci sayfadan anonslanarak dönerdi.

BEKİR ÇOŞKUN, MEDYATAVA'YA KONUŞTU
Şimdi Habertürk, Coşkun'un kriz tırmandırma tekniğiyle ilk kez tanışıyor. Ancak Turgay Ciner'in devreye girerek "Dönmesin" deme ihtimali çok güçlü... Bekir Coşkun bir hafta sonra birinci sayfadan anonsla Habertürk'e dönerse bu da Medyatava için süpriz gelişme olmayacak. Bu arada Medyatava'ya ulaşan Bekir Coşkun; "Yazdıklarınız doğru olabilir ama işten çıkarıldığıma dair bana tebliğ edilmiş bir şey yok henüz" dedi.

Etiketler :