Habertürk'ün Amacı Ne?

Habertürk'ün Amacı Ne?

Ciner grubu Habertürk gazetesi vasıtasıyla kendi projelerini devlete pazarlamaya çalışıyor.

Habertürk Gazetesi, 10 gün arayla manşetten 2 boğaz projesi gündeme getirdi ve aynı gün 2'si de yalanlandı. Peki Habertürk, aslında kendi projelerini devlete pazarlamaya mı çalıştı? İşte cevabı:

Habertürk, 10 gün arayla ortaya attığı 2 boğaz projesi aslında Ciner Grubunun kendi projesi mi? Her 2 projenin de resmi kaynaklarca yalanlanması, 'Habertürk gazetesi kendi projelerini devlete pazarlamaya çalışıyor' iddialarını gündeme getirdi.

Habertürk gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın çılgın projesi olarak önce kendi imalatı oalan boğaza teleferik ve yapay ada projesini sundu ancak aynı gün bu haber Başbakan Erdoğan tarafından yalanlandı. Özel haber adı altında manşetten verilerek pazarlanmaya çalışılan bu proje tutmayınca Habertürk, bugün 2. bir projeyle ortaya çıktı.

2. PROJESİ DE YALANLANDI

Habertürk'ün yeni projesi ise Boğaz'a 100 metre genişliğinde yapay ada oldu. "İstanbul ikinci bir boğaz ve devasa boyutta yeni bir ada kazanacak. Haliç'ten kanallar açılarak Kağıthane ve Alibeyköy dereleri üzerinden Boğaz'ın kuzeyindeki Büyükdere'ye ulaşılacak." şeklinde içerikle sunulan haber, daha gününü doldurmadan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından yalanlandı.

CİNER'İN BOĞAZ'DAKİ 1100 METREKARELİK ARSASI

Habertürk gazetesinin peşpeşe manşetten 2 proje haberi yapması ve bu projelerin daha aynı gün yetkililerce yalanlanması, akıllara 'Habertürk gazetesi, kendi projelerini mi pazarlıyor?' sorularını akla getirdi. Bu iddiaları güçlendiren en önemli dayanak ise Turgay Ciner'in geçtiğimiz yıllarda TMSF'den satın aldığı arsa.

Habertürk gazetesinin sahibi Turgay Ciner, geçtiğimiz yıllarda TMSF tarafından boğazda satışa çıkarılan 1100 metrekarelik arsayı 16 trilyon liraya satın almıştı.

HABERTÜRK'ÜN PAZARLAMAYA ÇALIŞTIĞI PROJELER

Habertürk gazetesi, Hıncal Uluç'un çılgın proje yazısının hemen ardından 'Boğaz'a yapay ada' haberini yaptı. Haberi ise aşağıdaki fotoğraf ile süsledi. Ancak Habertürk'ün yayınlayarak gündeme getirdiği bu projesi aynı gün yetkililer tarafından yalanlandı.

İSTANBUL'A 2. BOĞAZ

Habertürk'ün bugün manşetten verdiği 2. haber ise 5 ilçeyi içine alacak şekilde boğaza dev bir kanal açılmasını öngörüyordu. Habertürk'ün haberinde proje ile ilgili detaylarda yer alıyordu. Ancak Habertürk'ün reklamını yaptığı bu proje de aynı gün yalanlandı.

HER 2 PROJE DE CİNER'E YARIYOR

Habertürk'ün ortaya attığı 2 projede ilginç bir tesadüfle Turgay Ciner'e yarıyor. Ciner'in TMSF'den satın aldığı arsa her 2 projenin içinde yer alıyor. Habertürk'ün, bu projelerin yetkililerce beğenilmesi halinde kazançlı çıkacağı bir diğer nokta da bu projeleri satacak olması. Ciner grubu hem bu projeleri satacak hem de projenin hayata geçirilmesinde direk tol oynayacaktı.

Ancak Habertürk'ün bu hayali, yapılan yalanlamaların ardından suya düşmüş oldu.

Etiketler :