Hablemitoğlu için iki gözaltı

Hablemitoğlu için iki gözaltı

Silahlı saldırı sonucu öldürülen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayeti Ergenekon soruşturması kapsamında bir kez daha gündeme geldi.

Ergenekon savcıları cinayetle ilgisi olduğu düşünülen Hakan A., Hayri B. ve Cazim A.’nın yakalanmasını istedi. Ankara polisinin operasyonuyla Hakan A. ve Hayri B. yakalanırken, Cazim A. ise kendisine ait adreslerde bulunamadı. Zanlıların ‘mason üstadlarına yönelik suikast planı’ ile de ilişkili oldukları öğrenildi. 

HAVALANDIRMADAN KAÇACAKTI

Yenimahalle’deki evinde göz altına alınmak istenen Ergenekon sanığı Ergün Poyraz’a yakınlığıyla bilinen Hakan A.’nın havalandırma boşluğundan kaçmaya çalıştığı ancak, sıkışması üzerine ele geçirildiği aktarıldı. Ev aramasında ise çok sayıda el yazısı doküman ile bilgisayar çıktısı bulunduğu ve belgelerin Ergenekon savcılarına gönderildiği öğrenildi. Hakan A.’nın bir spor salonunun bulunduğu ve burada lise çağındaki gençlere tekvando kursu verdiği bildirildi.

ÖĞRENCİLERE MEZHEP FİŞLEMESİ

Hakan A.’nın burada ders verdiği öğrencileri de mezheplerine kökenlerine göre fişleyip haklarında rapor hazırladığı öğrenildi. Hakan A.’nın öğrencilerine “Siz hangi Türklerdensiniz?, Babanız nereden geldi?, Mezhebiniz ne?” gibi yazılı sorular sorduğu aktarıldı. Çevresine kendisini Türk İntikam Tugayı üyesi gibi tanıtan Hakan A.’nın, Ergün Poyraz’ın “Hablemitoğlu cinayetini işleyeni açıklayacağım” sözleriyle kastettiği kişi olabileceği değerlendiriliyor. • ZAER KÜTÜK-STAR

Etiketler :