Hacı Adaylarına Vergi Şoku

Hacı Adaylarına Vergi Şoku

Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara, Mekke ve Medine'ye gitmek için yola çıkan hacı adaylarından vergi borcu olanlar sınır kapılarından geri dönüyor. Maliye borcu olan adaylara yalnız bir şartla izin veriyor..

Ufuk Şanlı'nın haberi

Edinilen bilgilere göre, yurdun değişik yerlerinden Suudi Arabistan'a gitmek için yola çıkan hacı adaylarından bazıları vergi borcu olduğu için sınır kapıları ve havalimanlarından geri dönmek zorunda kaldı. Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki kanun kapsamında 100 bin TL ve üzeri vergi borcu olanlara yurtdışı çıkış yasağı uygulandığını belirterek, "Hacı adaylarımıza yönelik özel bir uygulamamız yok. Vergi borcu olan herkes için kanunlar burada da geçerliliğini koruyor. Teminat gösteren hacı adaylarımızın yasağını aynı gün kaldırıyoruz" bilgisini verdi. Türkiye'den hac için bu yıl 120 bin kişinin kutsal topraklara gitmesi bekleniyor.

KAPIDAN DÖNMEMEK İÇİN...

Vergi mükellefleri yasak kapsamında olup olmadıklarını öğrenmek için genelde Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesine giriyor. Buradaki ana sayfada bu konuda bir link bulunmasına karşın sorgulama yapmak mümkün olmuyor. Yani internet üzerinden hakkınızda çıkış yasağı olup olmadığını öğrenmeniz mümkün değil. Vergi uzmanları, mükelleflerin sınır kapılarında sürpriz yaşamaması için bağlı bulundukları vergi dairesi ile görüşmeleri tavsiyesinde bulunurken, bir de uyarıda bulunuyor: "100 bin TL anapara borcunuz olmasa bile uygulanan yasal faizle bu sınıra ulaşmış olabilirsiniz. Bu nedenle yurtdışına çıkmadan önce muhakkak vergi daireniz ile görüşün."

SABAH

Etiketler :