Haciz memurları evlerden eli boş ayrılıyor

Haciz memurları evlerden eli boş ayrılıyor

Haciz memurları, 3’üncü Yargı Paketi’nin yürürlüğe girmesinin ardından ilk mesai gününde neredeyse iş yapamadı.

Kamuoyunda 3'üncü Yargı Paketi olarak bilinen Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesine İlişkin Yasa'da yer alan, evlerde bulunan tek eşyaların haczedilememesine ilişkin hükümler, haciz kıskacındaki binlerce borçluyu sevindirdi.

ELİ BOŞ AYRILDILAR

Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından 6 Temmuz tarihinde, evlere hacze giden memurlar, konutlarda çift eşya aradı. Çift eşya bulamayan haciz memurları ise borçlulara 'Borcunuzu en kısa sürede ödeyin' diyerek, konutlardan eli boş ayrıldı.

HACİZ MEMURLARI ÇİFT EŞYA ARADI

Binlerce kişinin hapisten çıkmasını sağlayan 3. Yargı Paketi, borçlulara adeta bayram yaptırdı. 'Çek Mağdurları', 'Haciz Mağdurları', 'Banka Mağdurları' adları ile sanal alemde örgütlenen bir çok borçlu, yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, haciz işlemlerinde yaşananları üyeleriyle paylaştı. Mağdurların oluşturduğu sitelerde yer alan bilgilere göre, yasanın ilk günü olan 6 Temmuz'da haciz memurları evlerde sadece çift eşya aradı. Eğer, bir evde iki televizyon varsa bunun sadece birisi haczedildi. Evde bulunan tek eşyalarda ise haciz işlemi uygulanmadı. Yine işyerlerindeki haciz işlemleri ise yasada yer alan 'Meslek ve işleri aksatacak makinelere haciz uygulanamaz' hükmüne takıldı.

MEMUR ODALARI GEZDİ BİRŞEY ALMADAN ÇIKTI

3'üncü Yargı Paketi'nin yasalaşmasıyla birlikte, borç yüzünden eve haciz gelmesi ve ev eşyalarının haczedilmesi artık tarihe karıştı. Vatandaşlar için drama dönüşen ev eşyalarını haczetme olayına son verecek uygulama 6 Temmuz'da başladı. Buna göre icra memurları artık evlerden TV, koltuk, buzdolabı alamıyor. Eğer bu eşyaların herhangi birinden iki tane varsa birini haczedebiliyor. 6 Temmuz'da başlayan uygulamanın ilk gününde yaşananlar şöyle:

-E.Ş: "35 senelik icra takipçisiyim. Dün haciz günümüzdü. Borçlu kapıyı açtı. Durumu anlattık. Borçlu 'buyurun' dedi. Memur odaları gezdi. Çift eşya aradı, bulamadı. Borçluya, borcunu ne zaman ödeyeceksin, dedik. 'Durumum yok' dedi. Evden bir şey almadan çıktık."

-M.T: "Müjde yasa yürürlüğe girmiş. Dün haciz için geldiler. Evde, çift eşya, antika eşya ve altın mücevher aradılar. Bir şey olmadığı için, tutanak tutup ayrıldılar."

-K.S: "İş amacıyla kullandığım aracı, bir yıldır depoda saklıyordum. Avukat yasanın yürüğe girdiğini haber verdi. Aracımı, tekrar trafiğe çıkardım."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.