Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı, doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı, doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış görülecek.

Doğu Anadolu'nun Doğusu(Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari) ile Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu(Poyraz), Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

Hava sıcaklığının güney bölgelerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Ankara: Az bulutlu ve açık 33 derece

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 30 derece

İzmir: Az bulutlu ve açık 35 derece

Antalya: Az bulutlu ve açık 42 derece

Samsun: Parçalı bulutlu 28 derece

Erzurum: Parçalı bulutlu 26 derece

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39 derece

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık geçecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek (CİHAN)

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :