Pazartesi daha şiddetlisi geliyor

Pazartesi daha şiddetlisi geliyor

Kar hafta sonu etkisini kaybediyor ancak buna aldanmayın. Pazartesi günü daha soğuk ve şiddetli bir yağış dalgası geliyor. Kar 5 gün etkili olacak ve sıcaklık -6 dereceyi görecek

Hafta sonu kar yağışı hafifleyecek ancak önümüzdeki hafta hem daha şiddetli yağış hem de daha soğuk olacak.
 
İstanbul'da fırtına sona ererken, hafta sonu sert poyraz var ve yağış hafifliyor. Bugün yağacak sulu kar, pazar günü yerini hafif kara bırakacak.
 
Ancak İstanbul'da kar bitmiyor, pazartesiden itibaren 5 gün daha aralıklarla hep yağacak. Hava sıcaklığı da kar yağışına bağlı olarak daha da düşecek. Önümüzdeki hafta -6 dereceleri göreceğiz.
 
ANKARA BUZ TUTACAK
 
Ankara'da da kar yağışı bugün hafifleyecek ancak bu durum ayaza yolaçacak. Haliyle de don olayları artacak. Sıcaklık en fazla -4 derece olacak.
 
EGE'YE YENİ YAĞIŞ DALGASI
 
Ege’den yağış ayrıldı. Ancak Pazar günü Güney Ege’den bölgeye tekrar girecek yağışlar Pazartesi Ege'nin neredeyse tamamına yayılacak ve İç Ege’de yağış yine kar şeklinde olacak. Sıcaklıklar da İç Ege başta olmak üzere düşüş yaşanacak.
 
Yağış Akdeniz’den de ayrılıyor. Hava parçalı bulutlu. Pazar günü Güney Ege'ye uzanacak yağış Antalya'ya kadar sokulup yağmur olarak bu kesimlerde kendini gösterecek. Pazartesi yağış etki alanını genişletiyor. Isparta-Burdur dolaylarına kar geliyor.
 
EKSİ 10 DERECE SOĞUK
 
İç Anadolu’da Konya-Sivas dolayları zayıf kar yağışlı. Bölgenin kalan kesimlerinde yağış kesiliyor. Ancak ayazla gece soğukları etkili olacak. Eksi 10 derecelerin altına inebilir.
 
Karadeniz’in batısında sis, orta ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar olmak üzere yağış var. Pazar yağış kesiliyor, Pazartesi tekrar geliyor. Gece eksi 10 dereceler ve altı Karadeniz'in yükseklerinde de ölçülecek.
 
Doğu Anadolu'nun büyük kısmı yine karlı. Yağış Pazar günü mola veriyor, Pazartesi tekrar geliyor. Sıcaklıklar normaller civarında ancak altına inecek.
 
Güneydoğu’nun orta ve doğusu kar yağışlı. Doğu Anadolu gibi Güneydoğu da da yağış Pazar günü kesiliyor, Pazartesi bölgenin tamamına kar olarak tekrar geliyor. Gece sıfırın altındaki sıcaklıklar buzlanmaya neden olabilir, dikkat!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.