Hahambaşı Haleva'dan İHH'ya destek

Hahambaşı Haleva'dan İHH'ya destek

Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva, İHH'nın Gazze'ye yardım organizasyonunu desteklediğini belirterek, "Bu çabalarını övgüyle karşılamak benim asli görevimdir' dedi.

Türkiye Musevileri Hahambaşısı Rav İsak Haleva, Filistin'de yaşayan 1.5 milyon insanın uygulanan ambargoyla dünya ile irtibatının kesildiği için açlık ve sefaletle pençeleşmesinin akıl ve vicdan sahibi olan herkes gibi kendisini de derinden üzdüğünü söyledi. Haleva, sadece Filistin'de değil, dünyanın diğer ülkelerinde yiyecek ekmek temin edemediği için ölümle karşı karşıya kalan insanların bulunmasından büyük acı ve ısdırap duyduğunu ifade etti.

GAZZE SEFERİNİ DESTEKLİYORUM

Musevi Cemaati dini lideri Rav İsak Haleva, İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Gazze'ye yardım için planladığı gemi organizasyonunu Yeni Şafak gazetesine değerlendirdi. İHH'nin Gazze halkına yapmayı planladığı insani yardımları, dünyada barışın hakim olması için her fırsatta dua eden bir din adamı olarak desteklediğini belirten Haleva, "Bir din adamı olarak insanların yardımlarına koşan, onların acılarını hafifleten herkesi bereketlendirmek ve bu çabalarını övgüyle karşılamak benim asli görevimdir' diye konuştu.

DAYANIŞMA DİNİ BUYRUK

Musevi inancına göre üzerinde ısrarla durulan tanrısal buyruklardan birinin 'insanların hayırda, iyilikte ve güzellikte dayanışma halinde bulunmaları' olduğunu belirten Haleva, barışa ve insanlığa hizmet eden her türlü faaliyeti takdirle karşıladığını söyledi. Haleva, "Önemli olan hayır çabalarının ihtiyacı olan insanlara hakkaniyetle ve vicdanları rahatlatacak yollardan ulaştırılmasıdır. Bu şekilde yapılan yardımlarda ayrımcı düşünmemiz söz konusu olamaz' dedi. Haleva, Türk vatandaşı Musevilerin Türkiye'nin huzuru ve esenliği konusundaki gayretlerinin kimseden geride kalır durumda olmadığını vurguladı.

Yenisafak

Etiketler :