Hain saldırı 'geliyorum' mu dedi?

Hain saldırı 'geliyorum' mu dedi?

Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan, ilçede saldırı olayının 20 gün öncesinden beklendiğini söyledi.

Samsun'un Ladik ilçesinde, dün gece hain saldırıya uğrayarak hayatlarını kaybeden polis memuru Hüseyin Koç (50) ve Malik Saykal (36) için Samsun'dan sonra Ladik'te de tören düzenlendi. Samsun Valiliği önündeki törenin ardından cenaze arabaları ile görev yaptıkları Ladik'e götürülen şehitlere burada da tören düzenlendi.

Mülki amirlerin yanı sıra binlerce vatandaşın da hazır bulunduğu tören, saldırının gerçekleştirildiği Turan Petrol'ün önünden başlayan kortej, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde son buldu.

Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan, bu saldırının Ahmet Türk'e atılan yumruğun karşılığı olmadığını, 20 gün öncesinden beklenen bir olay olduğunu söyledi.

Ladik'de güvenlik zaafiyeti olduğunu savunan Karahan, "Emniyet açısından alarm veren ve takviye yapılması gereken bir ilçeye ciddi bir takviye yapılmadı. Bir zaafiyet içine düşüldüğüne inanıyorum. AK Parti'nin açılım politikasını buradaki halka da sormak istiyorum. Acaba, insanların bağrındaki açtığı yarayı kim kapatacak? Merak ediyorum, söylemek istediğim çok şey var, halkın galeyana gelmesini istemiyorum. Bunu siyasi bir boyut olarak düşünüyorum. İnşallah şehitlerimizin kanı yerde kalmaz, hepsine Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Ladik'e alınan tedbirlerin yeterli olmadığını savunan Karahan şöyle konuştu: "Bu olay, Ahmet Türk'e saldırının bir bahanesi olarak gösteriliyor. Hedef suçlu bulmak lazımdı. Siyaset bunu getirecek, Ahmet Türk'ün burnuna oturtacak. Ama oraya oturmuyor, bu ondan öncesi bir olaydı. Orada bir zafiyet vardı. Faturası ağır oldu."

Vatandaşlar ise merkeze alınan Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan'dan sonra Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun da Samsun'dan alınmasını istedi. Burada yapılan törenlerin ardından şehit cenazeleri, toprağa verilmek üzere memleketleri Amasya ve Tokat'a gönderildi.

(CİHAN)

Etiketler :