Hain saldırıda can yakan detay

Hain saldırıda can yakan detay

Hakkari'de 8 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Saldırıdan 15 gün önce istihbarat kaynaklarının bölgeye 5 ayrı PKK'lı grubun sızdığı ve ses getirici eylem hazırlığında oldukları yönünde uyarıda bulunduğu öğrenildi.

Hakkari'de adeta geliyorum diyen saldırı konusunda istihbarat kaynakları bir gün arayla iki ayrı uyarıda bulunmuş.

TRT'de 'İstihbarat birimlerinden şok rapor' başlığıyla yayınlanan 06.06.12 tarihli haberde aynen şu ifadelere yer verildi:

OPERASYON BAŞLATILMASI BEKLENİYOR
"İstihbarat birimlerince yapılan çalışmalarda Hakkari kırsalına 5 grup teröristin sızdığı ortaya çıktı.
Teröristlerin büyük saldırılar planlandıkları belirlendi.

Teröristlerin özellikle Uluyol mevkiinde 20 kişilik, Kırıkdağ ve Kazan bölgesinde ise 30'ar kişilik gruplar halinde oldukları tespit edildi.
Küçük gruplara ayrılan teröristlerin de şehir merkezlerine yakın bölgelerde mayınlı saldırılar yapmaya hazırlandıkları öğrenildi.

Raporda Irak'ın kuzeyinden sızan teröristlerin Siirt, Şırnak, Bingöl, Van ve Bitlis kırsalına patlayıcı ve mühimmat taşıdıkları belirtildi.
Yine alınan bilgilere göre bölgede bulunan Kavaklı, Oğul, Kazan, Kırıkdağ, Cilo, Alandüzü, Yukarı Uluyol gibi köylerin kırsallarında teröristlerin varlığı biliniyor.
Güpe gündüz teröristlerin yol kesip propaganda yaptığı ve vatandaşlardan haraç kestiği öğrenildi.
Teröristlere yönelik askeri birliklerin hızlı bir şekilde operasyon başlatması bekleniyor."

BİR GÜN SONRA DA BÖLGEDEKİ TOPLAM TERÖRİST SAYISI
İstihbarat kaynakları, bu şok raporun kamuoyuna yansımasından bir gün sonra da bölgedeki saldırı hazırlığındaki terörist sayısını vermiş.
Terörist sayısıyla ilgili bilgi de medyada 05.06.2012 tarihinde şöye verildi; "İstihbarat kaynaklarına göre Hakkari'de 600 terörist var."

KAFALARDA SORU İŞARETLERİ
İstihbarat kaynaklarının 15 gün önceden Hakkari'yi adres göstererek uyarmasına rağmen tedbir alınmaması ve Hakkari Dağlıca'da bugün 3 ayrı noktadan gerçekleştirilen saldırıda 8 askerin şehit edilmesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Daha önce bölgede gerçekleştirilen karakol saldırılarının daha önceden bilindiği ve buna rağmen tedbir alınmadığı ses kayıtları ile ortaya çıkmıştı.

TESLİM OLAN PKK'LI SALDIRIYI ÖNCEDEN SÖYLEMİŞ
Öte yandan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 3 gün önce teslim olan bir bayan teröristin bölgede büyük bir saldırının olacağı bilgisini verdiğini belirtti.

PKK kamplarından kaçarak Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığı ekiplerine teslim olan kadın teröristin 3 gündür ifadesinin alındığı öğrenildi. Çok yakın bir zamanda bölgede ses getirecek büyük bir eylemin olacağını ifade ettiği öğrenilen PKK'lı, özellikle Hakkari bölgesinde bir saldırının mutlaka gerçekleştirileceğini söylemiş. PKK'lı kadının ifadesi doğrultusunda bölgedeki tüm askeri birlikler alarm durumuna geçerken, saldırının nereye yönelik olduğu tam olarak bilinmiyordu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.