'Haiti'ye kolerayı BM yaydı!'

'Haiti'ye kolerayı BM yaydı!'

Haiti'deki kolera salgınının önlenememesine tepki gösteren halk, Barış Gücü askerlerinin araçlarına saldırdı.

Haiti'deki kolera salgınının bir türlü önlenememesine tepki gösteren halk, salgının sorumlusu olarak gördükleri BM Barış Gücü askerlerinin araçlarına saldırdı. Protestocular başkent Port Au Prince'de yolları kapatarak, bin 186'dan fazla kişinin öldüğü hastalığı yaydıklarını düşündüğü BM Barış Gücü askerlerinin üzerlerine yürüdü.

Düşman Nepal birliği

Bazı göstericilerse Devlet Başkanı Rene Pre-val'in Birlik Partisi'nin binasına taş attı, seçim kampanyasında kullanılan posterlerini yırttı. Göstericiler, BM Barış Gücü'nde yer alan Nepal birliğinin başkentin ortasından geçen Artiboni-te ırmağı vasıtasıyla kolera hastalığını Haitililer'e yaydığını düşünüyor.

Bazı BM sağlık uzmanları da göstericilerle aynı görüşü paylaşıyor. Haiti'de 6 yıldır görev yapan ve ülkedeki en önemli güvenlik gücü olan BM istikrar Gücü (MINUSTAH) ise salgından sorumlu olduğu iddialarını reddediyor. Koleraya Haiti'de daha önce pek rastlanmadığı bildirilirken, ülkedeki kötü tuvalet ve sağlık koşullarına rağmen vakaların bu yıl tepe noktasına erişmesinin beklenmediği bildiriliyor. Bu arada yardım kuruluşları Haiti'deki karmaşanın koleraya yakalanan on binlerce kişiyi tedavi etme çabalarına zarar verdiğini belirtti.

Etiketler :