Hakan Albayrak: Gezi Parkı faşist bir hareketti

Hakan Albayrak: Gezi Parkı faşist bir hareketti

Esra Elönü'nün sunduğu, Ülke TV'de ekrana gelen Araf'ta Sorular'ın ilk konuğu Star Gazetesi yazarı Hakan Albayrak oldu.

Gezi protestoları karşısında çok sert bir tutum alan İslamcı aydınlar arasında yeralan Albayrak eylemcilere dönük suçlamalarına devam etti.

"GEZİ'YLE BAŞLAYAN HAREKET FAŞİST BİR HAREKETTİR!"

Gezi Parkı'nın konuşulduğu programda Albayrak neden direnişe destek vermediğini açıkladı ve Türkiye'deki bu hareketin asıl amaçları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Albayrak Gezi Parkı olayları için 'faşist bir hareket' tanımlamasını yaptı, sokakta eşinin sözlü sataşmaları maruz kaldığını belirtti.

Star yazarı "Gezi Parkı üzerinden başlayan hareket kendini Kemalist sloganlarla, onuncu yıl marşıyla, Mustafa Kemal posterleriyle ifade eden faşist bir harekettir." diyen Hakan Albayrak sözlerine "Gezi Parkı'ndaki felsefi manada anarşist arkadaşların tahayyül ettiği şekilde bir hareket de değil." şeklinde konuştu. 

 

 

EŞİME DE SÖZLÜ SATAŞMALARDA BULUNDULAR

Başta ağaç meselesinin olduğunu sonra ise polisin "yakışıksız" müdahalesi olduğunu ve Ankara'nın Dikmen'inde, İzmir'in Kordonboyu'nda görülen şeyin çevreci bir hareket olmadığını savunan Albayrak "Tam da polisin şiddetini, tarzını eleştirmeye hazırlanırken o polis şiddeti gölgede kaldı." dedi.  Albayrak, kendi eşinin de sözlü sataşmalara maruz kaldığını belirtti.

TÜRKİYE EMPERYALİZM İÇİN ULUSLARARASI BİR TEHDİT

"Şu anda dünyada emperyalizme karşı, postkolonyalizme karşı bir numaralı tehdidi oluşturan ülke Türkiye'dir" diyen Albayrak, Türkiye'nin harekete geçen potansiyelinin uluslararası sitemi tehdit ettiğini ileri sürdü. Albayrak bunu "Hükümeti yıkmaya dönük hareket bana göre emperyalizme ve postkolonyalizme yönelik harekettir." şeklinde açıkladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.