Almanya Milli Takımı’nın Hakan Çalhanoğlu üzüntüsü

Almanya Milli Takımı’nın Hakan Çalhanoğlu üzüntüsü

Flick, Almanya Futbol Milli Takımı’nı seçmeyen yabancı kökenli oyuncular arasında sadece Hakan Çalhanoğlu’nun yokluğunu hissettiklerini söyledi.

Almanya Milli Takımı Sportif Direktörü Hansi Flick, Sportbild dergisine yaptığı açıklamada, prensip olarak Alman Milli Takımı’nda eğittikleri futbolcuları ellerinde tutmak istediklerini belirtti.

"HAKAN'IN YOKLUĞUNU HİSSEDİYORUZ"

Genç oyuncuların daha büyük fırsatlar elde etmeyi umduklarından dolayı başka türlü karar vermelerini engelleyemeyeceklerini ifade eden Flick, ‘’Ancak son yıllarda, çok iyi kaliteye sahip olan ve Türkiye’yi seçen Hakan Çalhanoğlu’nun dışında kimsenin yokluğunu hissetmiyoruz’’ dedi.

Flick, yetenekli oyunculara hangi otomobili veya hangi saati kullandıklarının değil, sahadaki kişiliklerinin önemli olduğu gibi değerleri aktarmayı kendi görevleri arasında gördüklerini ifade etti.

"İLKAY GÜNDOĞAN GİBİ DUYGUSAL OLARAK BAĞLAMAMIZ GEREKİR"

"Hedefimiz, İlkay Gündoğan olayında olduğu gibi oyuncuları duygusal olarak Alman Futbol Federasyona bağlamak" diyen Flick, Gündoğan’ın, DFB tarafından eğitildiğini ve her zaman desteklendiğini, bundan dolayı Almanya için oynayacağını söylediğini aktardı. "Yüreğin DFB ve Almanya için çarpması lazım" ifadesini kullanan Flick, oyunculardan bunu beklediklerini kaydetti.

Bundesliga’da futbol oynayan Türk kökenli oyuncular arasında Schalke 04 takımında forma giyen Kaan Ayhan henüz hangi ülke için oynayacağını karar vermezken, FC Liverpool’de forma giyen Emre Can daha önce Alman milli formayı giyeceği kararını vermişti. Bundesliga’da kullandığı serbest vuruşlardan dolayı dikkati çeken Hakan Çalhanoğlu, 16 yaş altı takımından beri Türk Milli Takımı'nda forma giyiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.