Şükür kararı Başbakan'ın başını daha çok ağrıtacak

Şükür kararı Başbakan'ın başını daha çok ağrıtacak

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün, Başbakan’ın izni ve Meclis Sekreterliğinin sözlü onayı ile futbol yorumculuğu yaptığı yönündeki açıklamalarını Meclis gündemine taşıdı.

Bu arada TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, Hakan Şükür’ün Meclis Başkanlığından izin almadığı yönünde açıklama yaptığını, Şükür’ün ise Meclis Sekreterliğinden sözlü onay aldığı yönünde beyanda bulunarak, Başbakanı kast ederek "?Beyefendiye sordum gerisi lafı güzaf?" yönünde konuştuğunu hatırlatan Kart, "Ortaya çıkan beyanlar ve gelişmelerden sonra, olay daha da ciddiyet kazanmış ve tahkiki gereken pek çok soru söz konusu olmakla, bir kez daha iş bu soru önergesinin verilmesi zorunluluğu doğmuştur" diyerek şu sorulara yanıt istedi:

"İlgi önergemize neden cevap verilmemiştir? Başbakan olarak neden suskun kalıyorsunuz? Hakan Şükür’ün sizin onayınızı alarak bu anlaşmayı yaptığı yönündeki beyanları doğru mudur? Bu beyanı doğru ise, Siz, kendinizi TBMM’nin üstünde görerek mi böyle bir izni verdiniz? Sizin böyle bir yetkiniz söz konusu olabilir mi? Ya da size rağmen Hakan Şükür kendi başına veyahut başka odaklardan aldığı icazet üzerine mi bu programı yapmaktadır? Milletvekili sorumluluğuyla bağdaşmayan, TBMM’nin saygınlığını ihlâl eden bu tabloya karşı herhangi bir müdahalede bulunmayacak mısınız? İdari ve etik olarak üstünüze düşen görevi bundan böyle de yapmayacak mısınız?"

-"ŞÜKÜR’E SÖZLÜ ONAY VERENLERLE İLGİLİ İŞLEM YAPILACAK MI?"-

CHP’li Kart aynı konuyla ilgili Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in yanıtlaması istemiyle de Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. Önergesinde AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün futbol yorumculuğu yapma noktasında TBMM Sekreterliğinden sözlü görüş aldığı ve kendisine bir sorun olmadığının söylendiği yönündeki beyanını hatırlatan Kart, "TBMM Başkanı olarak, bu konuda size yazılı bir başvurunun olmadığı bilinmektedir. Esasen, sizin bu faaliyeti mevzuata ve etik kurallara uygun bulmadığınız yönündeki değerlendirmeleriniz basına da yansımıştır. Hal böyle iken; Meclis Genel Sekreterliğinin kendi başına böyle bir değerlendirme yapıp-yapmadığı ve bu yönde bir görüş beyan edip-etmediği, bu durumda önem kazanmaktadır. Başka bir ifadeyle; Hakan Şükür’ün, Meclis Genel Sekreterliğinden sözlü görüş alıp almadığı; Meclis Sekreterliğinin ise Siz’e danışmadan bu yönde olumlu bir görüş beyan edip- etmediği önem kazanmış durumdadır" dedi. TBMM Genel Sekreterliği’nin Çiçek’e rağmen bu yönde görüş beyan etmesinin düşünülemeyeceğini belirten Kart şu sorulara yanıt istedi:

"Hakan Şükür’ün, TBMM Genel Sekreterliğinden sözlü görüş aldığı yönündeki beyanı doğru mudur? Bu yönde kendisine "sözlü onay" verilmiş ise; keyfi ve sorumsuz bir şekilde bu onayı verenler hakkında gerekli yasal ve idari işlemleri yapacak mısınız?"

Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Kart, daha önce verdiği bir önergede Şükür’ün, özel bir televizyon kanalında maçları yorumlamak için sansasyonel rakamlarla sözleşme yapmasının 3069 sayılı yasaya aykırı olması, ahlaki ve etik olmaması gibi değerlendirmelere neden olduğunu belirterek Başbakan’a olaya etik olarak nasıl baktığı, olaya neden müdahale etmediği ve Şükür’ün Başbakan’ın onayını aldığı yönündeki beyanlarının doğru olup olmadığını sorduğunu hatırlattı. Kart, Başbakan Erdoğan’ın ‘sorumsuz ve duyarsız bir davranış içine girerek’ önergeye cevap vermediğini söyledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.