Hakan Şükür'ün mazereti var

Hakan Şükür'ün mazereti var

Şükür TBMM belgelerine göre Şükür, programa katıldığı 1 ve 2 Şubat'ta 'seçim bölgesinde temasta bulunacağım' dedi..

TBMM'nin izin takip çizelgesine göre; Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür; 1 ve 2 Şubat 2012 tarihleri için TBMM Başkanlığı'na mazeret bildirdi. Şükür, 1 Şubat tarihli izin başvurusunda "İstanbul'da daha önce planlanmış resmi temas ve görüşmelerim münasebetiyle genel kurul çalışmalarına üzülerek katılamayacağım" ifadesine yer verirken, 2 Şubat 2012 tarihli dilekçesinde "Seçim bölgemde ziyaret ve temaslarda bulunacağımdan Genel Kurul çalışmalarına katılamayacağım" dedi. Şükür, televizyon programına katıldığı 4 Ocak 2012 tarihinde ise TBMM Başkanlığı'na hiçbir mazeret bildirmedi.

CHP MECLİS BAŞKANI'NA BAŞVURDU

TBMM Başkanlık Divanı Katibi CHP'li Tanju Özcan, Şükür'ün 4 Ocak ve 1-2 Şubat 2012 tarihlerinde mazeretli olmasına rağmen televizyona çıkarak futbol yorumculuğu yaptığı iddiasını TBMM Başkanlığı'na taşıdı. Özcan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten "İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün beyanlarının geçerli bir mazerete dayanıp dayanmadığı, milletvekilinin mazeret beyan ettiği günlerde profesyonel anlamda yorumculuk yapıp yapmadığı iddialarının araştırılarak, mazeretin geçerli bir dayanağı olup olmadığının tespiti, gerçeğe aykırı bulunması halinde adı geçen milletvekiline disiplin cezası verilmesi" talebinde bulundu.

HAKAN ŞÜKÜR'DEN KARŞI ATAK

Muhalefetin sıkıştırdığı Şükür ise karşı atağa geçerek özellikle CHP'li vekillerin devam karnesini çıkarttırdı. Milliyet'in konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Şükür, şöyle dedi:
"Genel Kurul salı çarşamba ve perşembe günleridir. Söyledikleri programı cumartesi, pazar günleri yapıyorum. Haftasonu hiç genel kurul olmadı. Üzerimizden siyaset yapmayı adet haline getirdiler. Daha fazla gündeme gelmek istiyorlar. Program da gözükmek istiyorlarsa, bu iddiaları yapan arkadaşları misafir edebilirim. Onların da spor yorumlarını alabilirim. Hoş, Genel Kurul'a mazeretsiz gelmeyebilirsiniz. Devamsızlıkları olan muhalefet partilerinin istatistikleri de ben de var. CHP'li bir isim 45 oylamadan 12'sine katıldığımı söylüyor. 45 oylamada hiç katılmayan, 3 veya 4 oylamaya katılan milletvekilleri CHP'de onlarca var. Benim burun ameliyatı ve gribal enfeksiyongeçirdiğim süreçteki oylamalar dahil edildiğinde devamsızlığım yok. 'Mazeret bildirdi, programa gitti' denilmesi doğru değil. Yanlış yaptığım varsa yazın ama burada bir yanlış yok."

TEŞKİLAT PROGRAMINDAYIM

Şükür, 1-2 Şubat tarihlerinde seçim bölgesinde programları olduğu için TBMM Başkanlığı'na mazeret bildirdiğini belirtirken, "Bu programları il ve ilçe teşkilatlarımız hazırlar, milletvekili olarak bizlerde katılırız. Bu da onlardan biridir. Mesnetsiz bir mazeret sözkonusu değil. Gündüz teşkilatın hazırladığı bu programlara katıldım, akşam boş vaktimde de televizyon programına çıktım" dedi.

KOMİSYONA KATILMADIĞI GÜNLER

Yine TBMM belgelerine göre; Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi olan Şükür'ün bu komisyonun çalışmalarına katılmadığı günler ise "20.10.2011 (Mazeretli), 04.01.2012 (Mazeretsiz), 18.01.2012 (Mazeretsiz)" şeklinde sıralanıyor. Şükür, 1 Şubat akşamı Galatasaray - MP Antalyaspor, 2 Şubat akşamı da Samsunspor - Fenerbahçe ve Beşiktaş -Mersin İdmanyurdu maçlarından sonra Lig TV'de Şansal Büyüka ile programa katılmıştı.

ŞİRKETİNİ TASFİYE ETTİ

Hakan Şükür, sporla ilgili faaliyetlerini yürüten şirketini tasfiye etme kararı aldı. Şükür'ün Ekim 2010'da kurduğu "Hakan Şükür Spor Organizasyon Turizm ve Ticaret" adlı şirketi 27 Şubat 2012'de aldığı kararla tasfiye haline girdi. Dün itibariyle Ticaret Sicili'nde, "şirketin faaliyetine devam etmesinde fayda görülmediğinden tasfiye haline girmesine" ve "şirket müdürü Hakan Şükür'ün tasfiyeye girinceye kadar yaptığı işlemlerden dolayı ibra edilmesine" oy birliğiyle karar verildiği açıklandı.

Hakan Şükür'ün şirketteki ortağı kardeşi Gökhan Şükür'dü. Hakan Şükür, şirketini ilk önce 'Hakan Şükür Spor Organizasyon Menajerlik' adıyla kurmuş, menajerlik maddelerinden rahatsızlık duyduğunu belirterek Kasım 2010'da menajerlik yapma yetkisini kaldırmıştı. Adı 'Hakan Şükür Spor Organizasyon' olarak değişen 250 bin lira sermayeli şirketin yüzde 90'ı Hakan Şükür'e aitti.

HEM İŞ ADAMI HEM YORUMCU

Milletvekili seçilmeden önce, 2010 yılında ticaret hayatında önemli adımlar atan Hakan Şükür, enerji yatırımlarıyla bilinen Ankara merkezli Albe Grup'un Başkanı Alpay Ünal'la ortak olmuş ve 'HBA Enerji Üretim, Gıda, Turizm ve İnşaat' adlı bir şirket kurmuştu. Bu şirketin Kırklareli'nde bir enerji tesisi kurma çalışmaları yaptığı belirtilmişti. Şükür yine aynı yıl Ankara'da CEPA Alışveriş Merkezi'nde Fast'njoy isimli bir fast - food restoranı açmış, restorana eski Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un da ortak olduğu açıklanmıştı. 12 Haziran 2011 seçimlerinde AK Parti'den İstanbul Milletvekili seçilen Şükür'ün önce TRT'de, daha sonra Lig TV'de yorumculuk yapması tartışma yaratmıştı. Şükür'ün, TBMM'nin internet sitesindeki özgeçmişinde de "işadamı ve futbol yorumcusu" olduğu belirtiliyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.